aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Στις τέσσερις από τις πέντε φορές, τα πήγε περίφημα

ΑΕΚ: Στις τέσσερις από τις πέντε φορές, τα πήγε περίφημα

Την Τρίτη, η αποστολή της ΑΕΚ αποχωρεί για το Βελιγράδι ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο την Παρτίζαν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Με «ασπίδα» το 2-1 του πρώτου αγώνα στην «Αρένα», οι κιτρινοπράσινοι φιλοδοξούν να τελειώσουν τη δουλειά και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η αποστολή των Λαρνακεών στο στάδιο «Παρτιζάνα» δεν αναμένεται να είναι εύκολη. Οι εντός έδρας επιδόσεις των «νεκροθαφτών», την τελευταία διετία (23 νίκες, 6 ισοπαλίες, 2 ήττες), σε συνδυασμό με την «καυτή» ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι Σέρβοι οπαδοί, προμηνύουν ένα δύσκολο βράδυ για τον Χοσέ Λουίς Όλτρα και τους παίκτες του.

Αυτή θα είναι μόλις η έκτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ σε προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που καλείται να «προστατέψει» το υπέρ της εντός έδρας σκορ του πρώτου αγώνα, σε επαναληπτικό ματς εκτός έδρας. Την πρώτη φορά που χρειάστηκε να το κάνει, ήταν τη σεζόν 2004-05 κόντρα στη Μακάμπι Πέταχ Τίκβα του Ισραήλ για τον 2ο προκριματικό γύρο του ΟΥΕΦΑ. Τότε, οι κιτρινοπράσινοι είχαν επικρατήσει με 3-0 στον εντός έδρας πρώτο αγώνα, είχαν όμως γνωρίσει την ήττα-αποκλεισμό με 0-4 στο Ισραήλ. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που δεν έφεραν εις πέρας την αποστολή.

Ακολούθησαν τέσσερις διαδοχικές προκρίσεις, αρχικά τη σεζόν 2011-12 κόντρα στη Μλάντα Μπόλεσλαβ (3-0, 2-2) και αργότερα, τη σεζόν 2016-17 απέναντι στη Φολγκόρε (3-0, 3-1). Με νίκες στον πρώτο αγώνα και ισοπαλίες στον εκτός έδρας επαναληπτικό απέκλεισε τις Λίνκολν (5-0, 1-1) και Ντιναμό Μινσκ (2-0, 1-1) αντίστοιχα, τη σεζόν 2017-18.
Κωνσταντίνος Κυριάκου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ