aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Στη σφαίρα της αμφισβήτησης

ΑΕΚ: Στη σφαίρα της αμφισβήτησης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αν οι νίκες είναι το καλύτερο γιατρικό για την γκρίνια, η ΑΕΚ παραμένει ασθενούσα… Η μουρμούρα στις τάξεις των οπαδών της για το βασκικό δίδυμο, τον τεχνικό διευθυντή Άντερ Μουρίγιο και τον προπονητή Ιμανόλ Ιδιάκεθ, μεγάλωσε μετά το προψεσινό 2-2 με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο. Αποτέλεσμα που ήταν συνέχεια του ίδιου σκορ στο παιχνίδι με την Ομόνοια, κατά το οποίο επίσης προβλημάτισε με την εμφάνισή της η ομάδα της Λάρνακας.

Έτσι, σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος μετρά μία νίκη και δύο ισοπαλίες, που αντιστοιχούν σε πέντε βαθμούς ή, με άλλα λόγια, στους πρώτους τέσσερις χαμένους πόντους. Ασφαλώς, δεν είναι κάτι τρομερό, καθώς ο δρόμος είναι μακρύς. Εντούτοις, οι κιτρινοπράσινοι πλήρωσαν πικρά την αλόγιστη σπατάλη βαθμών στις προηγούμενες σεζόν και θα έχουν πρόβλημα στην προσπάθειά τους να πρωταγωνιστήσουν, αν το σύμπτωμα δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και έγκαιρα.

Και όμως! Όλα άρχισαν ιδανικά στη Λευκωσία, αφού οι Λαρνακείς πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο 27’ και ως πιο έτοιμοι και έμπειροι από τους αντιπάλους, θα περίμενε κανείς ότι θα έκαναν εύκολα διαχείριση του σκορ. Αντιθέτως, ήρθε νωρίς η μείωση από τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια… έπιασε δουλειά ο Τέτε.

Ο Ισπανός παρουσιάστηκε με νεύρα προψές και «κρέμασε» την ΑΕΚ. Αχρείαστα δέχτηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αψυχολόγητα χτύπησε αντίπαλο. Ενέργειες που μόνο καλό δεν κάνουν σε οποιαδήποτε ομάδα, πόσο μάλλον σε κάποιαν με υψηλούς στόχους.

Η ενέργειά του κόστισε στη συνέχεια, αφού οι ποδοσφαιριστές του Ιδιάκεθ υποχρεώθηκαν σε παθητικό ρόλο, ισοφαρίστηκαν και παραλίγο μάλιστα να φύγουν ηττημένοι από το γήπεδο. Όπως και να έχει, με το παιχνίδι στο Μακάρειο μεγαλώνει η σειρά των αγώνων κατά τους οποίους προβλημάτισε η ΑΕΚ.

Εξετάζοντας τα παιχνίδια της στην τρέχουσα σεζόν, είναι λες και κάποιος γύρισε τον διακόπτη μετά το 3-0 και το 4-0 επί της Λέφσκι Σόφιας. Ακολούθησε ο δίκαιος αποκλεισμός της από τη Γάνδη (1-1, 0-3) και έπειτα οι μέτριες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα απέναντι σε Πάφος FC, Ομόνοια και Ολυμπιακό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πέτυχε ακόμα γκολ με ποδόσφαιρο σε κίνηση, βρίσκοντας στόχο με πέντε εκτελέσεις πέναλτι του Ιβάν Τρισκόφσκι και ένα ριμπάουντ του Νάτσο Κάσες μετά από χτύπημα φάουλ και ασταθή απόκρουση του Μάριο Κίρεφ. Συν ότι παρουσίασε για ακόμη μία φορά αμυντικά κενά, φανερώνοντας πρόβλημα να μπλοκάρει τους γρήγορους επιθετικούς των μαυροπράσινων.

Εν κατακλείδι, ο Βάσκος προπονητής έχει μπόλικη δουλειά τις επόμενες ημέρες, αφού την ερχόμενη Παρασκευή θα διεξαχθεί το εξ αναβολής ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα στο ΑΕΚ Αρένα. Παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας, που, αν συνοδευτεί με νίκη, θα βοηθήσει τους Λαρνακείς να ηρεμήσουν και να ατενίσουν με αισιοδοξία τη συνέχεια. Διαφορετικά, τα μαύρα σύννεφα θα μαζευτούν για τα καλά πάνω από το στρατόπεδό τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ