aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Στη «φαρέτρα» του Καταλά και ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό!

ΑΕΚ: Στη «φαρέτρα» του Καταλά και ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό!

Η ΑΕΚ ήλθε από την «εξωτερική», πρόλαβε τις ομάδες που επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων) και με συνοπτικές διαδικασίες πέτυχε καταρχήν συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν του Κίνγκσλεϊ Σαρφό.

Για να δώσει χθες τα χέρια η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη με την αντίστοιχη του Χριστόφορου Τορναρίτη, χρειάστηκε να βγάλει από το ταμείο ένα σεβαστό ποσό ως αποζημίωση. Μάλιστα, στη σχετική συμφωνία, υπάρχει πρόνοια για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του βραχύσωμου ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι, με την καταβολή συγκεκριμένου ποσού, νοουμένου πως θα δώσει παραλλήλως τη συγκατάθεσή του ο μάνατζερ του Γκανέζου, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικώς.

Το δεδομένο ωστόσο είναι ένα: Η ΑΕΚ, όπως όλα δείχνουν, προχωρεί σε πάρα πολύ σημαντική κίνηση στη μετεγγραφική σκακιέρα, δείγμα της αποφασιστικότητας που διαχέεται για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Στη «φαρέτρα» του Νταβίδ Καταλά, προστίθεται ένας ποδοσφαιριστής που απέδειξε πλειστάκις ότι έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο ώστε να δώσει επιπρόσθετη δυναμική στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, συνθέτοντας ισχυρή τριάδα με τους Γκουστάβο Λέντες και Ραφαήλ Μάμα.

Ο Σαρφό, επίσης, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Αγωνίζεται στα κυπριακά γήπεδα τα τελευταία δύο χρόνια, ξέρει σε ποια ομάδα συνεχίζει την καριέρα του και κυρίως τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Κάτι που ήθελε και ο ίδιος, πιέζοντας τον αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Ολυμπιακό για να πάρει μετεγγραφή σε ομάδα που κυνηγά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με πολύ καλό έλεγχο της μπάλας, ευκίνητο, γρήγορο που βλέπει συνεχώς γήπεδο. Εκτός από τις τελικές πάσες που μπορεί να «ταΐσει» τους επιθετικούς, όταν βρει τον χώρο είτε δοκιμάζει το πόδι του είτε κινείται κάθετα στην αντίπαλη περιοχή για να σκοράρει.

Ο Γκανέζος με θητεία στα γήπεδα της Σουηδίας, βρίσκεται επίσης σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία. Είναι 26 ετών, στην καλύτερη δηλαδή φάση της καριέρας του και εννοείται ότι εάν μπει στην «εξίσωση» του συνόλου της ΑΕΚ, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην επιθετική κυρίως ανάπτυξη, έχει όλα τα εφόδια για να προχωρήσει πιο πέρα.

Ο Σαρφό, δεν αγωνίστηκε στα τελευταία παιχνίδια των μαυροπρασίνων λόγω μυϊκού τραυματισμού. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει κάτι το εξαιρετικά απρόοπτο, θα ντυθεί στα κιτρινοπράσινα, η κατάστασή του θα επαναξιολογηθεί από το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ και σύντομα θα τεθεί στη διάθεση του Καταλά. Εξάλλου, δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ