aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Σχεδιασμός για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Σχεδιασμός για το πρωτάθλημα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Είτε έγινε σκοπίμως είτε επειδή δεν βρέθηκαν εγκαίρως οι κατάλληλοι ποδοσφαιριστές, το θέμα δεν αλλάζει. Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ θα κριθεί στις εγχώριες διοργανώσεις, με τη σημείωση ότι για πρώτη φορά τέθηκε ξεκάθαρος στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ έλαβε τέλος στη Γάνδη και μοναδικός σημαντικός εκπρόσωπος των νεοαποκτηθέντων ήταν ο Ραούλ Ρουίθ. Επομένως, οι άλλοι πέντε που ήδη αποκτήθηκαν συν οι «πινελιές» που έπονται, θα αξιολογηθούν στη συνέχεια της σεζόν.

Προς το παρόν μπορεί να ειπωθεί ότι ο Ισπανός μπακ χαφ φανέρωσε ικανοποιητικό δείγμα. Όσο για τους άλλους, ο πήχης των απαιτήσεων για τον Ιβάν Φιόλιτς είναι πολύ ψηλά. Επίσης, αρκετές είναι οι προσδοκίες και για τον Ματίγια Σπόλιαριτς, εξ ου και το τριετές συμβόλαιο. Αμφότεροι, αν δικαιώσουν τον Άντερ Μουρίγιο, μπορούν να προσδώσουν νέα στοιχεία στη μεσοεπιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ. Υπενθυμίζουμε πως ο Πλάνας ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/8).

Τα μεγαλύτερα ερωτηματικά, ασφαλώς, μπαίνουν δίπλα από τα ονόματα του δεξιού μπακ Σιμπρανχίτ Θαντί και του επιθετικού Τζόζεφ Κίβενι. Από τις τάξεις των κιτρινοπρασίνων προκύπτουν κολακευτικά λόγια για τους 19χρονους Άγγλους και σίγουρα δεν μπορεί να άναψε τυχαία το πράσινο φως ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ για την απόκτησή τους. Τους είχε στη διάθεσή του από την αρχή της προετοιμασίας (κάτι που είναι σημαντικό), τους τέσταρε και τους κράτησε. Η ποδοσφαιρική παιδεία που απέκτησαν στις ομάδες Κ23 της Στόουκ και της Λέστερ αντιστοίχως, είναι άλλο ένα θετικό σημάδι. Άλλωστε, ο Θαντί έστειλε τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα στο τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού με τη Λέφσκι στη Σόφια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ