aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ρόκα πάει κι έρχεται και Ρόκα δεν αλλάζει

ΑΕΚ: Ρόκα πάει κι έρχεται και Ρόκα δεν αλλάζει

Μπορεί κάποιος να συμφωνήσει και κάποιος άλλος να διαφωνήσει με τις κινήσεις του Τσάβι Ρόκα. Άλλωστε, δημοκρατία έχουμε. Αυτό που δεν αμφισβητείται, όμως, είναι ότι ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ κινείται βάσει σχεδίου. Το έχει άλλωστε αποδείξει στην πρώτη θητεία του.

Έτσι, όταν άρχισαν να ανακοινώνονται τα διαζύγια με τους Μάριο Αντωνιάδη, Θωμά Ιωάννου, Ματίγια Σπόλιαριτς και Ανδρέα Χριστοδούλου, πολλοί αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να έχει μία ομάδα Κύπριους διεθνείς και να τους αφήνει να φύγουν έτσι απλά.

Να που η απάντηση έρχεται από τα ονόματα συμπατριωτών μας, που παρελαύνουν στα κιτρινοπράσινα ρεπορτάζ. Ο Νικόλας Εγγλέζου βρίσκεται προ των πυλών, ενώ ο Ανδρέας Κυριάκου αξιολογήθηκε θετικά. Δείγμα του ότι ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής είχε κάνει… έρευνα αγοράς, πρώτα βρήκε ποιους ήθελε και μετά αποφάσισε ποιοι θα φύγουν.

Το πόσο καλά μελέτησε το κυπριακό παζάρι άλλωστε, φαίνεται και από το ενδιαφέρον για τον Βίκτορ Ολουέμι Ολατούνζι. Ο 21χρονος Νιγηριανός επιθετικός της Αλκής, ο οποίος πέτυχε 20 γκολ στη Β’ Κατηγορία, κέντρισε το ενδιαφέρον του Ρόκα. Επιπλέον, μόλις αντιλήφθηκε ότι μπορεί να «αρπάξει» τον Τιάγκο, του οποίου έληξε το συμβόλαιο από την Ομόνοια, κινήθηκε αστραπιαία και είναι θέμα χρόνου να γίνει κάτοικος Λάρνακας.

Κινήσεις που δείχνουν πόσο μεθοδικά δούλεψε, προκειμένου να είναι έτοιμος με τις αποχωρήσεις να έρθουν και οι προσθήκες. Ασφαλώς, δεν ξεχνά και τις ματιές στο εξωτερικό και δη την Ισπανία, από όπου προέρχεται ο Άνχελ Γκαρθία, ο οποίος είναι επίσης κοντά στους Λαρνακείς.

Όσο για την ανακοίνωση του Νταβίδ Καταλά στο πόστο του προπονητή, ασυζητητί πρόκειται για το μεγαλύτερο ρίσκο. Είναι φιλόδοξος, είναι γνώστης της ΑΕΚ και του κυπριακού πρωταθλήματος, αλλά παραμένει πρωτάρης στους πάγκους.

Το έχει δείξει πάντως στο παρελθόν ο Ρόκα, ότι συνηθίζει να δίνει ευκαιρίες σε πρωτοεμφανιζόμενους (Κρίστιανσεν στην ΑΕΚ, Πογιάτος στον Παναθηναϊκό) και γενικά σε προπονητές χωρίς περγαμηνές (ούτε ο Ιδιάκεθ ήταν κάποιο μεγάλο όνομα).

Με απλά λόγια, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου της Λάρνακας, επέστρεψε για τη δεύτερη θητεία του δίχως να αλλάξει τίποτα από τον τρόπο εργασίας του: Ευκαιρίες σε πρωτάρηδες προπονητές από την ιβηρική χώρα, μεθοδολογία, χτυπήματα από την εγχώρια αγορά κατόπιν μελέτης και φυσικά, ισπανική προτίμηση για τους παίκτες που θα εγγραφούν στον κατάλογο Α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ