aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Πρωτάθλημα; Απόδειξέ το!

ΑΕΚ: Πρωτάθλημα; Απόδειξέ το!

Σήμερα ολοκληρώνονται τα παιχνίδια της ΑΕΚ στην α’ φάση του πρωταθλήματος, καθώς στις 17:00 (Primetel) θα υποδεχτεί την ΑΕΛ. Και όμως! Μόλις δύο βράδια προηγουμένως ακούστηκε ξεκάθαρη τοποθέτηση για κατάκτηση πρωταθλήματος με τον πιο επίσημο τρόπο, δηλαδή διά στόματος του προέδρου της, Άντρου Καραπατάκη. Χθες, ήταν η σειρά του προπονητή της, Νταβίδ Καταλά, να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος.

«Φυσικά και μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για να φτάσουμε στην κορυφή. Είμαι από τους πιο φιλόδοξους ανθρώπους στον κόσμο και βλέπω ότι υπάρχει η ίδια φιλοδοξία στους παίκτες. Γιατί να είμαστε εδώ αν δεν θέλουμε κάτι καλό; Να αγωνιστούμε στην Ευρώπη, στο Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Επομένως, πλέον είναι «κρυστάλλινο» το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, διοίκηση, προπονητικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές και οπαδούς, για την επιτυχία και την αποτυχία με το τέλος της σεζόν. Στο πρώτο ματς της λοιπόν ως ξεκάθαρη επίδοξη πρωταθλήτρια, η ομάδα της Λάρνακας παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο.

Βρίσκεται εννιά βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, έχει έξι ματς πρωταθλήματος δίχως νίκη, είναι άσφαιρη επί σειρά τεσσάρων παιχνιδιών και την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ (0-1). Άρα, χρειάζεται γκολ και τρίποντο για λόγους βαθμολογικούς και ψυχολογικούς, μα και για να πείσει ακόμα και τον «εαυτό» ότι μπορεί να κόψει πρώτη το νήμα.

Αναφορικά με το σημερινό ματς με την ΑΕΛ, ο Καταλανός προπονητής δήλωσε: «Χρειαζόμαστε τη νίκη για την αυτοπεποίθηση των παικτών. Έχει καιρό να χαρούμε μια επιτυχία, η ομάδα την έχει ανάγκη. Στα τελευταία ματς δεν ήμασταν στα επίπεδα που θέλουμε. Προσπαθούμε να είμαστε πιο επιθετικοί στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου. Για την άμυνα, θέλουμε να εμφανιζόμαστε βελτιωμένοι».

Όσο για το εάν θα διαδραματίσει κάποιο ρόλο το ότι η ομάδα της Λεμεσού καίγεται για τη ρεβάνς κυπέλλου που ακολουθεί με τον Απόλλωνα την ερχόμενη Τετάρτη, απάντησε: «Δεν ξέρω. Θα έρθουν εδώ για τη νίκη. Και εμείς έχουμε αγώνα την Τετάρτη (σ.σ.: επαναληπτικός με την ΠΑΕΕΚ), όμως δεν τον σκεφτόμαστε. Θα είναι το ίδιο και για μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ