aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Προσθήκες υψηλής ποιότητας

ΑΕΚ: Προσθήκες υψηλής ποιότητας

Η αφλογιστία στα πλείστα φιλικά και το στραβοπάτημα στην πρεμιέρα κόντρα στη Δόξα, έφερε (και) την αναθεώρηση του προϋπολογισμού της ΑΕΚ. Ο πρόεδρος άναψε πράσινο στον τεχνικό διευθυντή για «έξτρα» ενίσχυση, από το πάνω ράφι. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέες -κατά γενική ομολογία ποιοτικές- προσθήκες θα ανεβάσουν αισθητά τον προϋπολογισμό, πέραν των 500 – 600 χιλιάδων ευρώ.

Οι όροι εντολής του Άντρου Καραπατάκη προς τον Τσάβι Ρόκα ήταν σαφέστατοι: «Ενίσχυση με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της που είναι, τουλάχιστον, η έξοδος στην Ευρώπη».

Προσθαφαιρέσεις (διότι κάποιοι παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν) που προϋποθέτουν μεγάλο κόστος, αλλά ο πρόεδρος επέδειξε για άλλη μια φορά την απλοχεριά του. Ήδη, έχουν καταγραφεί δύο πρωτοκλασάτες μετεγγραφές. Για να πεισθούν να έρθουν στη Λάρνακα, ποδοσφαιριστές όπως οι Τόμοβιτς και Εσπινόσα, θα έπρεπε πρωτίστως να ικανοποιηθούν οικονομικά. Οι δύο αυτές κινήσεις έχουν ενθουσιάσει τους φίλους των κιτρινοπράσινων.

Ο Νέναντ Τόμοβιτς στα 34 του χρόνια (θα τα κλείσει σε τρεις μέρες), είναι πολύπειρος σε αναμετρήσεις ψηλού επιπέδου. Με περίπου 500 αγώνες στη Σερβία και στην Ιταλία, με 12 χρόνια στη Serie A με πρωταγωνιστικό ρόλο, με 22 συμμετοχές στην εθνική Σερβίας και 45 συμμετοχές στα κύπελλα Ευρώπης, επιβεβαιώνει ότι έχει… φάει τα γήπεδα με το κουταλάκι. Ο Σέρβος αμυντικός αναμένεται να δώσει σταθερότητα και αυτοπεποίθηση στην άμυνα των Λαρνακέων.

Πολύ καλό είναι και το βιογραφικό του Χαβιέρ Εσπινόσα. Ο 28χρονος μέσος έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές της Ισπανίας, έχει μπόλικα… χιλιόμετρα και στη Λα Λίγκα σε ομάδες όπως η Βιγιαρεάλ και η Αλμερία, ενώ θήτευσε και στην κορυφαία κατηγορία της Ολλανδίας με τα χρώματα της Τβέντε. Τον Εσπινόσα γνωρίζει πολύ καλά ο Τσάβι Ρόκα, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα στους παράγοντες της ομάδας ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η προσπάθεια ενίσχυσης, βέβαια, δεν θα σταματήσει στους Εσπινόσα και Τόμοβιτς. Θα αποκτηθεί και νεαρός τερματοφύλακας για να μπορέσει να εγγραφεί στον κατάλογο Β, ενώ «ψήνονται» και οι μετεγγραφές ενός ακραίου επιθετικού κι ενδεχομένως ενός ποδοσφαιριστή που να μπορεί να δώσει λύσεις στην άμυνα. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται το έδαφος και για τις αποχωρήσεις. Ο Τσάβι Ρόκα έχει ενημερώσει τους Τρουγιόλς, Φερνάντεθ και Σπιρόφσκι, ότι είναι εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας και αναζητούν τον νέο τους σταθμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ