aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Περιορισμένες θέσεις, υψηλές απαιτήσεις

ΑΕΚ: Περιορισμένες θέσεις, υψηλές απαιτήσεις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΚ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ομάδες που δεν πραγματοποίησαν μετεγγραφή. Δεδομένου ότι την Δευτέρα (17/06) είναι προγραμματισμένο το πρώτο ραντεβού, που περιλαμβάνει εργομετρικά τεστ και ιατρικές εξετάσεις, είναι λογικό να επικρατεί ανησυχία στις τάξεις των οπαδών της. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταφέρονται από το στρατόπεδό της, ο Άντερ Μουρίγιο δεν αγχώνεται και δίδεται εξήγηση.

Το γεγονός ότι είναι συμπληρωμένες οι 12+1 από τις 15 θέσεις ξένων-κοινοτικών, από τη μια περιορίζει το μετεγγραφικό πεδίο δράσης του Βάσκου τεχνικού διευθυντή και από την άλλη δίδει σχεδόν γεμάτο ρόστερ. Ο 13ος είναι ο Ζαν-Λουκ Ασούμπρε, ο οποίος είναι πιθανό να αποχωρήσει.

Όπως μας ειπώθηκε, ο Βάσκος τεχνικός διευθυντής θέλει να εντοπίσει τρεις ή τέσσερις ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής του καταλόγου Α, στους οποίους θα ποντάρει για να ανέβει η ποιότητα σε σχέση με τη λήξασα σεζόν (τρεις σε περίπτωση που ανανεώσει ο Χόρχε Λαρένα). Αυτός είναι ο στόχος του και μένει να φανεί αν θα επιτευχθεί. Χρονοδιάγραμμα πάντως δεν υπάρχει και τα νεότερα μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Όσο για τις προτεραιότητες, δεν υπάρχει κλασικός δεξιός μπακ, χρειάζεται να αναπληρωθεί το κενό του Νταβίδ Καταλά στο κέντρο της άμυνας και αναζητούνται μέσος και ακραίος επιθετικός.

Όπως είναι διαμορφωμένο προς το παρόν το ρόστερ των κιτρινοπρασίνων, απαρτίζεται από 13 ξένους-κοινοτικούς και με την παρουσία τριών αξιόπιστων κυπριακών λύσεων, ο αριθμός φτάνει τους 16 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Από εκεί και πέρα, το πλάνο του Μουρίγιο δεν έπαψε ποτέ να περιλαμβάνει την απόκτηση ποδοσφαιριστών του καταλόγου Β. Είτε Κύπριων είτε κοινοτικών κάτω των 22 ετών. Στόχους του καθ’ ύλην αρμόδιου για τις μετεγγραφές της ΑΕΚ, η αύξηση επιλογών για τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Με τη λογική αυτή γεννήθηκε αρχικά το ενδιαφέρον για τον Κωστάκη Αρτυματά του ΑΠΟΕΛ και στη συνέχεια για τον Φάνο Κατελάρη της Ομόνοιας. Δίχως να σημαίνει ότι είναι οι μοναδικοί Κύπριοι που ενδιαφέρουν τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ