aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-Πάφος: Έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό

ΑΕΚ-Πάφος: Έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη στο «Αρένα», όπου ΑΕΚ και Πάφος FC έφυγαν μάλλον ευχαριστημένοι από το 0-0 και τον βαθμό της ισοπαλίας, άσχετα εάν όσοι παρακολούθησαν το εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι.

Βλέπετε, στα 90 και βάλε λεπτά, είδαν μονάχα τέσσερις καλές φάσεις για γκολ, δύο από τους γηπεδούχους και ισάριθμες από τους φιλοξενούμενους. Οι καλύτερες; Δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναράνχο (40΄) και άστοχο πλασέ του Μέρφι (86΄). Εν ολίγοις, όση διάθεση κι αν είχαν προκειμένου να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη αμυντική διάταξη, όσες προϋποθέσεις κι αν βρήκαν, οι εμπνεύσεις και οι συγχρονισμένες κινήσεις στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης πήραν «ρεπό».

Από τον τρόπο που έπαιξαν, φάνηκε ότι οι μονομάχοι ήθελαν πρώτα να φύγουν από το γήπεδο με «μηδέν» παθητικό και εάν πετύχαιναν κάποιο γκολ, με βάση την εξέλιξη, να το κρατούσαν με νύχια και με δόντια. Ο αγώνας παίχτηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου, εκεί όπου έτσι κι αλλιώς δόθηκε μεγάλη βαρύτητα από τους προπονητές στον τομέα της τακτικής.

Προσπάθησαν να αναπτυχθούν από τα πλάγια, αλλά έπαιζαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και αμύνονταν με… καρμπόν! Πού να περάσει η μπάλα, πώς να γίνει καλή ευκαιρία από έναν σωστό συνδυασμό, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνει το πολύ μεγάλο λάθος. ΑΕΚ και Πάφος FC έχουν δεχθεί μόλις εννέα τέρματα και διαθέτουν από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ