aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEΚ: Όπλο η έδρα και η ποιότητα

AEΚ: Όπλο η έδρα και η ποιότητα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό για την ΑΕΚ αρχίζει σήμερα στο ΑΕΚ Αρένα, με στόχο να φθάσει μέχρι και τους ομίλους. Η ομάδα της Λάρνακας υποδέχεται την Πετροκούμπ Μολδαβίας (18:30, Cytavision Sports 2) και θέλει να κάνει το αυτονόητο. Να κερδίσει με όσο γίνεται πιο καθαρό σκορ, ώστε να πάει στον επαναληπτικό με μεγαλύτερη άνεση για να σφραγίσει την πρόκριση.

Μεγάλο όπλο της σε αυτή την προσπάθεια είναι το ΑΕΚ Αρένα. Το γήπεδο όπου η ΑΕΚ έχει καταφέρει στα επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει να έχει απίστευτα στατιστικά. Συγκεκριμένα, έδωσε επτά εντός έδρας ματς καταγράφοντας έξι νίκες και μία ισοπαλία. Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ο αριθμός των γκολ. Στην έδρα της έχει σκοράρει 20 φορές και δεν έχει δεχθεί τέρμα. Πράγμα που αποτυπώνει την τεράστια δυναμική που της δίνει η Αρένα και που θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει και σήμερα. Πέρα βέβαια από το γεγονός ότι η ομάδα του Ιδιάκεθ είναι πολύ πιο ποιοτική από τον αντίπαλό της.

Όσον αφορά στο πιθανό σχήμα (3-4-3), ο Τόνιο αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην τριάδα της άμυνας θα δούμε τους Τρουγιόλς, Μοϊσόφ και Γκονθάλεθ, δεξιά θα είναι ο Χέφελ ή ο Ραούλ, αριστερά ο Τέτε ή ο Ιωάννου και στην μεσαία γραμμή οι Σάστρε και Κάσες. Στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ο Τολεμές και στα «φτερά» οι Τρισκόφσκι και Γιάννου. Θέση διεκδικεί και ο Ακοράν, αλλά το πιο πιθανό είναι να μείνει στον πάγκο.

Αν και το παιχνίδι δεν διεξάγεται σε ελκυστική ώρα, μιας και αρχίζει στις 18:30 και η ζέστη θα είναι αρκετή, αναμένεται ότι ο κόσμος της ομάδας της Λάρνακας θα δώσει μαζικά το «παρών» του, κάτι που συνηθίζει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εισιτήρια θα υπάρχουν μέχρι τις 15:00 στα γραφεία του συλλόγου και ακολούθως θα ανοίξουν ταμεία στις 17:00. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 15 ευρώ και του μαθητικού στα 10 ευρώ και για να τα προμηθευτεί κανείς απαιτείται κάρτα φιλάθλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ