aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Ομοιογένεια και συνοχή

ΑΕΚ: Ομοιογένεια και συνοχή

Άρχισε το σημαντικότερο σκέλος της προετοιμασίας. Για την ΑΕΚ, η παραμονή της αποστολής μέχρι το τέλος του μήνα στη Σλοβενία και πιο συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο Βιβάτ, κρίνεται σπουδαία, αφού ο Νταβίντ Καταλά και οι συνεργάτες του θα προσπαθήσουν να θέσουν στέρεες βάσεις για δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα στη νέα σεζόν.

Επομένως, η δουλειά που θα γίνει στη Σλοβενία για μιάμιση εβδομάδα και κυρίως, ο βαθμός αφομοίωσης του συνόλου στην αγωνιστική φιλοσοφία που αποσκοπεί να εμφυσήσει ο προπονητής, θα αποτελέσουν βασικούς άξονες για πορεία αντάξια των προσδοκιών.

Το θετικό για τον 41χρονο κόουτς είναι πως έχει στη διάθεσή του τα πλείστα κομμάτια του μετεγγραφικού παζλ. Και οι 12 νέοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο αθλητικό κέντρο Βιβάτ, επομένως έχει τη δυνατότητα να τους «δέσει» με αυτούς που συνεχίζουν από την περσινή σεζόν και παραλλήλως, να κάνει τις δοκιμές που έχει υπόψη του.

Το εγχείρημα για το χτίσιμο μίας ομάδας σχεδόν από την αρχή εμπεριέχει ρίσκο, ωστόσο ο Καταλά παρουσιάζεται αισιόδοξος. Οσο περνούν οι μέρες τόσο μεγαλύτερη έμφαση δίνει στην ομοιογένεια και τη συνοχή του συνόλου προκειμένου η ΑΕΚ, να παρουσιαστεί πανέτοιμη σε έναν περίπου μήνα. Όταν, δηλαδή, αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Υπενθυμίζουμε πως η αποστολή αποτελείται από 41 άτομα, εκ των οποίων τα 27 είναι ποδοσφαιριστές και τα 14 προσωπικό.  Στη Σλοβενία, οι Λαρνακείς θα δώσουν τρία φιλικά παιχνίδια. Αύριο θα τα πουν με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, το Σάββατο με τη Ζαλαέγκερσεγκ Ουγγαρίας και στις 28 Ιουλίου με την Ντάμακ Σαουδικής Αραβίας.

Με την επιστροφή στην Κύπρο, προγραμματίστηκαν άλλα τρία φιλικά ματς που θα βοηθήσουν στο μοντάρισμα του συνόλου. Η ΑΕΚ θα τα πει με τον ΑΠΟΕΛ (7/8, ΓΣΠ), τον Εθνικό (8/8, Δασάκι Άχνας) και τον Ολυμπιακό (15/8, ΑΕΚ Αρένα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ