Στην ΑΕΚ μπήκε ήδη μπροστά ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τον κύκλο των ανακοινώσεων να ανοίγει από τις αποχωρήσεις δύο ποδοσφαιριστών που σημάδεψαν τις πρόσφατες επιτυχίες της ομάδας σε Κύπρο και Ευρώπη, των Γκαρσία και Ρομπέρζ. Την ίδια διαδρομή αναμένεται να ακολουθήσουν και οι Αλομέροβιτς, Ροντέν, Σουάρεθ και Κομάρ, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να προκύπτουν και οι πρώτες ανανεώσεις.
Ο Τσάβι Ρόκα θέλει πλέον να «χτίσει» τη νέα ΑΕΚ, καλύπτοντας κενά σε όλες τις γραμμές. Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση βασικού τερματοφύλακα, αλλά και κεντρικού αμυντικού αντί του Ρομπέρζ. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται τουλάχιστον μία προσθήκη για τη θέση του Ροντέν (ήδη επισημοποιήθηκε ενδιαφέρον για τον Ιβάν Πάνκοφ), ενώ αν δεν παραμείνει ο Πονς, τότε θα αποκτηθεί ακόμη ένας μέσος.
Δείτε επίσης: ΑΕΚ: Επίσημα παρελθόν και ο Αλομέροβιτς
Παράλληλα, στο πλάνο βρίσκονται δύο κινήσεις στα άκρα της επίθεσης, με τον ένα να μπορεί να αγωνιστεί και πίσω από τον φορ. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα Ρούμπιο, ενώ εξετάζεται σοβαρά και η απόκτηση ακόμη ενός επιθετικού δίπλα στους Αντερέγκεν και Μπάγιτς, ώστε να μην επαναληφθούν τα φετινά προβλήματα βάθους.














