aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Οι… πρωτάρηδες και η κρίσιμη συγκυρία

ΑΕΚ: Οι… πρωτάρηδες και η κρίσιμη συγκυρία

Ανεξαρτήτως της χρονικής διάρκειας που θα προνοεί το συμβόλαιο με τον διάδοχο του Νταβίδ Καταλά στον πάγκο της ΑΕΚ, οι προκλήσεις του νέου αφεντικού στο προπονητικό κέντρο, όποιος κι αν είναι εν τέλει αυτός, δεν είναι απλά μεγάλες, αλλά τεράστιες. Επομένως, απαιτείται και εμπειρία για να διαχειριστεί τέτοιες «επικίνδυνες» καταστάσεις, κάτι που έλειψε από την ΑΕΚ των τελευταίων τουλάχιστον ετών. Οι… πρωτάρηδες, η αλήθεια είναι ότι δεν έφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Με την ομάδα της Λάρνακας να βρίσκεται στην παρούσα φάση με τα δύο πόδια στα ημιτελικά του κυπέλλου και παραλλήλως στο «κόλπο» της εξασφάλισης εισιτηρίου που οδηγεί μέχρι την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, εξυπακούεται ότι ο πήχης βρίσκεται σε πολύ ψηλό σημείο. Η χρονική συγκυρία, εν ολίγοις, χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Δεν αντιλέγει κανείς πως υπάρχει μια σειρά στοιχείων που δίνουν ελαφρυντικά σε αυτόν που θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον Ισπανό προπονητή, ωστόσο είναι κοινά αποδεκτό πως υπάρχει πληθώρα ικανότατων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ, οι οποίοι με την κατάλληλη καθοδήγηση και την απαιτούμενη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια των 90λέπτων, δύναται να οδηγήσουν την ΑΕΚ προς την ευόδωση των στόχων της. Απαιτείται διάρκεια, συνέπεια, πίστη και αφοσίωση.

Ως εκ τούτου, ο νέος κόουτς θα ριχθεί με τη μία στα «βαθιά» και καλείται να εμπνεύσει τους παίκτες ώστε να επιπλεύσει (με ή χωρίς σανίδα). Από τον βαθμό αντίδρασης του συνόλου και την πορεία που θα διανύσει κυρίως τον επόμενο σημαντικότατο μήνα, αυτομάτως θα εξαχθούν τα πιο ασφαλή συμπεράσματα ενόψει του σχεδιασμού που παίρνει σειρά τον Ιούνιο. Η αλλαγή προπονητή, λίγες μέρες πριν μπούμε στον πρότελευταιο μήνα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αναμφίβολα αποτελεί ρίσκο. Η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη, έκρινε ότι η εν λόγω αλλαγή ήταν επιβεβλημένη, ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, προσδοκώντας ότι ο νέος αέρας που θα φυσήξει στο προπονητικό κέντρο, θα φέρει αυτομάτως την προσδοκώμενη αλλαγή στην πορεία πλεύσης.

Είναι πολλά τα ζητούμενα και οι προκλήσεις για το νέο αφεντικό στον πάγκο της ΑΕΚ, ο οποίος θα έχει μία τουλάχιστον «γεμάτη» εβδομάδα ώστε να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές. Βλέπετε, ο αγώνας εναντίον της Πάφος FC είναι ορισμένος για τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 4 Απριλίου. Το Σαββατοκυρίακο, εξάλλου, οι παίκτες θα πάρουν ρεπό. Εκτός προπονήσεων είναι οι διεθνείς Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Τούμπας, Ναούμ και Μάμας. Το πρόβλημα που αποκόμισε ο Γκαρσία με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι, δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ