aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Οι επιδόσεις χωρίς Τόμοβιτς και η «πληγή» oκτώ αγώνων

ΑΕΚ: Οι επιδόσεις χωρίς Τόμοβιτς και η «πληγή» oκτώ αγώνων

Χωρίς δύο σπουδαίες μονάδες θα υποδεχθεί τον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι της Δευτέρας (3/4) η ΑΕΚ. Οι Γκουστάβο Λέντες και Νέναντ Τόμοβιτς θα εκτίσουν ποινή τιμωρίας για την κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι της πρεμιέρας των πλέι οφ με τον Απόλλωνα, κι έτσι ο Χοσέ Λουίς Όλτρα θα στερηθεί δύο από τα βασικά γρανάζια της κιτρινοπράσινης μηχανής.

Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στα 20 από τα 28 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ απουσίασε από το μονό παιχνίδι κυπέλλου με τη Νέα Σαλαμίνα, για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Coca – Cola. Ο απολογισμός των κιτρινοπράσινων σε αυτά τα εννέα ματς ήταν πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Μάλιστα, οι δύο εξ αυτών ήταν με βαρύ σκορ. Ήττα με 0-4 από τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος»  και από τον Άρη, με το ίδιο σκορ, στο Στάδιο «Άλφαμεγα» την προηγούμενη αγωνιστική.

Όσο για την «πληγή» που οδήγησε την ΑΕΚ από το +4 στο -4 από τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι άλλη από την άμυνά της. Άλλωστε, οι Λαρνακείς έχουν δεχθεί γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους ήταν στις 20 Ιανουαρίου, όταν κέρδισαν με 2-0 τον Ολυμπιακό στην «Αρένα», για την 20η αγωνιστική.

Οι αγώνες χωρίς τον Τόμοβιτς στις εγχώριες διοργανώσεις

AEK – ΕΝΠ 3-1
ΑΕΛ – ΑΕΚ 1-2
Ανόρθωση – Ανόρθωση 0-0
ΕΝΠ – ΑΕΚ 2-0
ΑΕΚ – Καρμιώτισσα 4-0
Άρης – ΑΕΚ 2-1
ΑΕΚ – Σαλαμίνα 1-0
Άρης – ΑΕΚ 0-4
Σαλαμίνα – ΑΕΚ 0-4 (κύπελλο)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ