aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Οι απροσεξίες του έμπειρου Τόμοβιτς κοστίζουν

ΑΕΚ: Οι απροσεξίες του έμπειρου Τόμοβιτς κοστίζουν

Ένας από τους λόγους που η ΑΕΚ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 16 γκολ παθητικό σε 21 ματς είναι η ποιότητα του σέντερ μπακ της, Νέναντ Τόμοβιτς. Ωστόσο, ίσως και στο πλαίσιο του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος της ομάδας του, τελευταίως υποπίπτει σε λάθη που στοιχίζουν.

Στο ΓΣΠ, η ανατροπή εντός περιοχής του Γκιόργκι Κβιλιτάια έφερε την ήττα με 0-1 από τον ΑΠΟΕΛ. Ένα απρόσεκτο παίξιμο, που έστω και με την αμφισβήτηση της απόφασης, θα μπορούσε να αποφευχθεί από τον έμπειρο 34χρονο Σέρβο κεντρικό αμυντικό.

Παίρνοντας όμως τον χρόνο λίγο πίσω, δεν πέρασε καιρός από άλλο ένα λάθος εντός περιοχής που κόστισε βαθμούς. Ήταν το ματς πρωταθλήματος με την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο, όταν λίγο μετά το 2-1 για την ΑΕΚ στο 90’ με πέναλτι του Τρισκόφσκι, υπέπεσε σε σοβαρό σφάλμα. Σήκωσε το πόδι πολύ ψηλά και κλώτσησε τον Νίκο Βαρέλα στο πρόσωπο εντός περιοχής. Η παράβαση καταλογίστηκε και ήρθε το τελικό 2-2 από την άσπρη βούλα.

Ο Τόμοβιτς όμως υπέπεσε και σε ένα άλλο λάθος, λίγους μήνες προηγουμένως, που ευτυχώς για τους Λαρνακείς δεν στοίχισε. Ήταν το ματς με την ΑΕΛ (2-0) στο Τσίρειο, όταν αρχικά γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον τερματοφύλακα, Τούμπα, για να μπει στη φάση ο Τόρες και μετά από σύγκρουση με τον Σέρβο να βρεθεί κάτω. Αρχικά καταλογίστηκε πέναλτι, όμως, στη συνέχεια άλλαξε η απόφαση μετά από παρέμβαση του VAR και on field review από τον διαιτητή.

Όπως και να έχει, οι τρεις φάσεις αποτελούν μικρό δείγμα έλλειψης συγκέντρωσης από ποδοσφαιριστή, που δικαίως βρισκόταν στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος για τον α’ γύρο. Σίγουρα περιμένουν καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά από αυτόν οι κιτρινοπράσινοι στο εγγύς μέλλον, ειδικά όταν η μπάλα βρίσκεται στα «καρέ» τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ