aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Ο ξεχωριστός κύριος Γκάμα

ΑΕΚ: Ο ξεχωριστός κύριος Γκάμα

Ο Μπρούνο Γκάμα αποτελεί παρελθόν από τον Άρη. Μετά από τέσσερα χρόνια, ήρθε η ώρα ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός να αποχωρήσει από το Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο, με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Το αντίο ενός αρτίστα της μπάλας, που άφησε τη δική του κληρονομιά με το πέρασμα του από τον Άρη και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μπρούνο Γκάμα δεν ήταν απλά ένας ξένος παίκτης, που φόρεσε τη φανέλα του Άρη.

Ήταν ένας από αυτούς που από την στιγμή που αποκτήθηκε, ανέβασε αυτόματα ποιοτικά την μεσαία γραμμή της ομάδας του. Ένας παίκτης που συνέβαλε τα μέγιστα, στο ότι ο Άρης ανέβηκε επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Ο Μπρούνο Γκάμα δεν ήταν, φυσικά, κάποιος τυχαίος ποδοσφαιριστής. Είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του στις προηγούμενες ομάδες στην σπουδαία καριέρα του, φρόντισε, όμως, να συστηθεί με το «καλημέρα», όχι μόνο στους φίλους του Άρη, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γενικότερα.

Ήταν στις 27 Αυγούστου του 2018, σε ένα παιχνίδι ορόσημο για τον Άρη, που επέστρεφε στην κατηγορία που ανήκει μετά από τις «περιπέτειες» που είχε βιώσει. Στην εκτός έδρας νίκη του Άρη με 3-0 επί της Λαμίας, το άστρο του Πορτογάλου έλαμψε για πρώτη φορά.

Από το πρώτο ακούμπημα της μπάλας στα πόδια, από την ανεπαίσθητη επαφή, έκανε εμφανή την ποδοσφαιρική του ποιότητα. Και το πρώτο δείγμα δεν… ξεγέλασε κανέναν.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός συνέχει έτσι, έγινε αρχηγός του Άρη, αγαπήθηκε από τον κόσμο. Σημείωσε καθοριστικά γκολ και βοήθησε τα μέγιστα. Αν ψάξει κανείς να βρει κάποιο «μελανό» σημείο, θα ήταν σίγουρα το χαμένο πέναλτι στον προημιτελικό του κυπέλλου της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου με τη Λαμία. Ήταν, όμως, μια κακιά στιγμή, την οποία έχουν βιώσει πολλοί παίκτες μεγάλης κλάσης στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Σίγουρα, πάντως, δεν είναι ικανή ούτε να «σβήσει», ούτε να αμαυρώσει την πολύ μεγάλη προσφορά του Μπρούνο Γκάμα. Ο χρόνος, όμως, είναι αδυσώπητος για όλους και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν αποτελεί εξαίρεση. Έδινε «ενέσεις» ποιότητας, κάθε φορά που αγωνιζόταν, όμως, οι άνθρωποι του Άρη έκριναν ότι στα 34 του χρόνια δεν θα μπορούσε να έχει την ίδια σταθερή απόδοση και δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του.

Εκτός από την αγωνιστική του ποιότητα, ο Μπρούνο Γκάμα ξεχώρισε και για την προσωπικότητα του και τον χαρακτήρα του. Ένας παίκτης που «κόσμησε» με την παρουσία του τον Άρη αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα, γενικότερα. Όταν, μάλιστα, αποφασίσει να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, θα μπορούσε να επιστρέψει στο Κλεάνθης Βικελίδης σε διαφορετικό ρόλο. Μέχρι τότε, ο Πορτογάλος ξέρει, ότι στο γήπεδο που μεγαλούργησε, θα έχει πάντα φίλους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ