aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Ο Τόμοβιτς έσπρωξε φωτορεπόρτερ, κίνδυνος για τιμωρία (vid)

ΑΕΚ: Ο Τόμοβιτς έσπρωξε φωτορεπόρτερ, κίνδυνος για τιμωρία (vid)

Μεγάλο θέμα ξέσπασε στη Σερβία για την ενέργεια του Νέναντ Τόμοβιτς της ΑΕΚ να σπρώξει φωτορεπόρτερ μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι. Η ιστοσελίδα sportal.blic.rs έψαξε τον αμυντικός των κιτρινοπρασίνων και ρώτησε τι τον ώθησε στην ενέργεια αυτή.

Ο Σέρβος αμυντικός δήλωσε στους συμπατριώτες του ότι άκουσε πολλά από τον συγκεκριμένο, αλλά τον εξόργισε επειδή έβριζε τα παιδιά του.

Αναλυτικά το ρεποράζ:

«Εκτός από τα ξεσπάσματα χούλιγκαν των οπαδών της Παρτίζαν, που παρέταξαν τους παίκτες τους στον στίβο μετά τον αποκλεισμό στον τρίτο γύρο των προκριματικών για το Europa League, στο επίκεντρο ήταν και οι Κύπριοι. Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρβος αμυντικός από το στρατόπεδο της ΑΕΚ, Νέναντ Τόμοβιτς.

Τις στιγμές που η ομάδα του πανηγύριζε την πρόκριση στα πλέι οφ (σ.σ.: του Γιουρόπα Λιγκ), ο πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα ήρθε σε σωματική σύγκρουση με φωτορεπόρτερ, κάτι που προκάλεσε έντονη ένταση στο κοινό.

Άλλωστε, το βασικό ερώτημα είναι: Τι οδήγησε σε μια τέτοια κίνηση τον 34χρονο από το Κραγκούγεβατς, ο οποίος σε όλη του την καριέρα ήταν γνωστός ως ήρεμος ποδοσφαιριστής;

Πήραμε την απάντηση από αυτόν:

«Τώρα που πέρασε η νύχτα και όλα έχουν κατασταλάξει, μπορώ να πω ότι το μετανιώνω. Έκανα μια ακατάλληλη χειρονομία. Αλλά, από την άλλη, πρέπει να πω ότι προκλήθηκα όπως ποτέ στη ζωή μου. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες αποτρόπαιες κατάρες και προσβολές στην καριέρα μου. Όταν ο εν λόγω άνθρωπος πείραζε τα παιδιά μου, τότε ξέσπασα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Sportal.

Δεν χρειάστηκε να κάνουμε ερωτήσεις, συνέχισε ο πρώην παίκτης της εθνικής Σερβίας:

«Με επηρέασε το γεγονός ότι παρουσιάστηκα στα ΜΜΕ ως εγκληματίας. Από τους ίδιους ανθρώπους που ήταν εκεί κοντά στον στίβο και άκουγαν τι συμβαίνει. Δεν μπορούσα να μην αντιδράσω εξαιτίας των προσβολών που στρέφονταν στα παιδιά μου. Επαναλαμβάνω, μετανιώνω για τις πράξεις μου, ήμουν πάντα επαγγελματίας, πάντα σωστός, αλλά μερικές φορές η καρδιά σου αντιδρά πιο γρήγορα από το μυαλό σου. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά».

Ποιος ήταν ο λόγος για μια τέτοια συμπεριφορά του φωτορεπόρτερ;

«Δεν ξέρω τι να πω. Μιλούσε για παιδιά τσιγγάνων. Υποθέτω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι έπαιξα στον Ερυθρό Αστέρα. Αυτό που γράφεται δεν είναι σύμφωνο με αυτό που πραγματικά συνέβη. Υπάρχουν μάρτυρες, όλοι άκουσαν τις προσβολές που δέχτηκα. Θα ήθελα κάποιος να του τηλεφωνήσει, να ακούσει τη δική του εκδοχή της ιστορίας, να πει γιατί προκάλεσε τόση οργή σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Δεν αντέδρασα έτσι από το τίποτα».

Οι προσβολές συνεχίστηκαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

– Αυτός ο άνθρωπος ήταν πρώτος στη νότια κερκίδα όπου έβρισε τον τερματοφύλακά μας Κενάν Πίριτς. Μετά από αυτό, ήρθε από την άλλη πλευρά και άρχισε να με προσβάλλει. Για 45 λεπτά όλη τη οικογένειά μου, τα παιδιά μοτ… Τον κοίταξα στα μάτια και του έλεγα “θα με περιμένεις μετά”.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα πήγα πίσω από το τέρμα. Εκεί ήταν κι άλλοι φωτορεπόρτερ και τους ρώτησα πού είναι ο συνάδελφός τους. Μου απάντησαν ότι δεν ξέρουν, αλλά μετά τον είδα να στέκεται στη γωνία. Πήγα προς το μέρος του και τον έσπρωξα μακριά. Αυτό ήταν το τέλος.

Άλλωστε, αναμένεται επαρκής αντίδραση από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA. Είναι γνωστό ότι υπάρχει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους ξεσπάσματα.

«Λυπάμαι που η κίνησή μου επισκίασε τη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου μας. Αν συνέβαινε ξανά το ίδιο, δεν θα είχα αντιδράσει έτσι, αλλά δεν μπορούσα να ηρεμήσω γιατί ήταν τα παιδιά μου. Όσο για την τιμωρία, τίποτα δεν μπήκε στο αρχείο. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει κάτι με βάση το βίντεο. Θα δούμε τις επόμενες μέρες. Ζήτησα συγγνώμη από όλους στο σύλλογο και έλαβα υποστήριξη. Ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς μου είπε ότι θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο», κατέληξε ο Νέναντ Τόμοβιτς σε συνέντευξή του στο Sportal.

Δείτε το βίντεο με την αντίδραση του Τόμοβιτς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ