aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣAEK: Ο τολμηρός Όλτρα και οι καίριες παρεμβάσεις

AEK: Ο τολμηρός Όλτρα και οι καίριες παρεμβάσεις

«Έχουμε πολύ καλή ομάδα γι’ αυτό κάνουμε καλή πορεία σε Κύπρο και Ευρώπη παράλληλα. Είναι πιο εύκολο να κάνω αλλαγές γιατί όλοι οι παίκτες μπορούν. Εμπιστεύομαι το ίδιο όλους τους παίκτες», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Χοσέ Λουίς Όλτρα μετά το προψεσινό 1-0 της ΑΕΚ εις βάρος του Απόλλωνα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας κατά την τρέχουσα σεζόν ανήκει και στον ίδιο.

Ο Ισπανός προπονητής αποδείχτηκε άριστος στη διαχείριση του ρόστερ κατά τη διάρκεια των διπλών υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Εφάρμοσε τολμηρά rotation από παιχνίδι σε παιχνίδι, που διατήρησαν όλους τους ποδοσφαιριστές σε εγρήγορση, μοιράζοντας άψογα τον χρόνο συμμετοχής. Κάτι που συνέβαλε από τη μια οι κιτρινοπράσινοι να μη χάσουν πολύ μεγάλο έδαφος από την κορυφή και από την άλλη, να εξασφαλίσουν πρόκριση στα μπαράζ του Κόνφερενς Λιγκ (κληρώθηκαν με την Ντνίπρο).

Παραλλήλως, ο Όλτρα πιστώνεται και για τις καίριες παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Όσοι παρακολουθούν τα ματς της ΑΕΚ θα έχουν διαπιστώσει ότι με το που αναλαμβάνει τα ηνία ο αντίπαλος, ο τεχνικός της δεν διστάζει να προχωρήσει σε δύο ή και τρεις αλλαγές ταυτοχρόνως. Εντοπίζει τάχιστα το πρόβλημα και προσπαθεί αμέσως να το λύσει, τις πλείστες φορές με επιτυχία.

Κάτι που συνέβη και προψές κόντρα στους πρωταθλητές, όταν μετά το 60’ άρχισαν να γίνονται απειλητικοί και να πιέζουν τους Λαρνακείς. Προχώρησε σε πέντε αλλαγές στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού, βοηθώντας την ομάδα του να ισορροπήσει και να πλησιάσει μάλιστα σε δεύτερο τέρμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ