aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Ο Ρόκα... το πήρε πάνω του

ΑΕΚ: Ο Ρόκα… το πήρε πάνω του

Για τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ η ηλικία ποτέ δεν έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο για την οποιαδήποτε επιλογή του. Για παράδειγμα, επέλεξε για προπονητή τον 41χρονο Νταβίντ Καταλά, πρωτάρη στη συγκεκριμένη θέση, εμπιστεύτηκε τον 37χρονο Ρούμπεν Μαρτίνεθ κάτω από τα δοκάρια, έδωσε νέο συμβόλαιο στον 39χρονο Ακοράν Ρέγιες και τώρα, γνωρίζοντας ότι στη γραμμή κρούσης υπάρχει η επιλογή του 34χρονου Ιβάν Τρισκόφσκι, φέρνει άλλον έναν μπαρουτοκαπνισμένο στράικερ. Ο λόγος για τον 35χρονο Ματ Ντέρμπισαϊρ!

Για τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή, η εμπειρία και η αποδεδειγμένη ικανότητα του Άγγλου στο σκοράρισμα υπερίσχυσαν οποιουδήποτε άλλου ενδοιασμού. Το πήρε εν ολίγοις πάνω του, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι αυτός θα κριθεί στην πορεία. Ο Ματ στην πρώτη του χρονιά στην Ομόνοια (2016-17) σκόραρε 24 τέρματα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Σημείωσε άλλα 23 τη σεζόν 2017-18 και πήρε εκ νέου το χ«χρυσό παπούτσι».

Στην επομένη υστέρησε (2 γκολ), ωστόσο επανήλθε δριμύτερος ακολούθως, σκοράροντας 13 φορές. Είχε καταγράψει 124 συνολικά εμφανίσεις στην Ομόνοια, πετυχαίνοντας 2 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, 5 στο κύπελλο και 62 τέρματα στο πρωτάθλημα. Συνέχισε να σκοράρει και στην Αυστραλία με τα χρώματα της Μακάρθουρ (27 ματς, 14 τέρματα), δείχνοντας ότι παραμένει «ζεστός» και πρωτίστως σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Έρχεται σε μία ομάδα που γνωρίζει, ξέρει τις απαιτήσεις και κυρίως δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ έχουν αποκτηθεί άλλοι δύο ποδοσφαιριστές. Ο Ράφαελ Ρόμο που αγωνιζόταν στη λήξασα σεζόν στην Καρμιώτισσα και ο Βίκτορ Ολατούντζι που έπαιζε στην Αλκή Ορόκλινη. Στη θέση του επιθετικού, πάντως, οι Λαρνακείς αντιμετώπισαν κατά τις τελευταίες σεζόν οξύ πρόβλημα, αφού αφέθηκε ο «Τρίσκο» να τραβήξει ολομόναχος το κουπί στο σκοράρισμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ