aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Ο πήχης των… 199 ματς στην περίφημη Λα Λίγκα

ΑΕΚ: Ο πήχης των… 199 ματς στην περίφημη Λα Λίγκα

Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαιτέρως σημαντική και ο Τσάβι Ρόκα έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν είναι τυχαίο το όνομα του Ρουβέν Μαρτίνεθ, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Ο Ισπανός είναι ανάμεσα στους κίπερ που έβαλε στο στόχαστρο ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ.

Είναι 37 ετών, αλλά ένας Θεός ξέρει πως η ηλικία δεν ήταν ποτέ εμπόδιο για τον Καταλανό στην επιλογή ποδοσφαιριστών. Πολύ περισσότερο, δε, όταν το βιογραφικό του μετεγγραφικού στόχου περιλαμβάνει δέκα σεζόν και 199 συμμετοχές στην περίφημη Λα Λίγκα!

Βοηθητικό στοιχείο στην προσπάθεια των κιτρινοπράσινων να τον αποκτήσουν αποτελεί το γεγονός ότι έμεινε ελεύθερος από την Οσασούνα μετά από τριετή παρουσία. Ασφαλώς, δεν πρόκειται για τον μοναδικό τερματοφύλακα που μπήκε στη λίστα του καθ’ ύλην αρμόδιου για την ενίσχυση της ΑΕΚ. Υπάρχουν και άλλοι που ενδιαφέρουν τον Ρόκα, ο οποίος θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει θετική απάντηση από την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Όσο για τον Μαρτίνεθ, αναζητά τον 11ο ποδοσφαιρικό σταθμό της καριέρας του. Ξεπήδησε από την Μπαρσελόνα 2 (2003-2007), έχοντας να επιδείξει και δύο συμμετοχές στην ανδρική ομάδα. Ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός στη Ράθινγκ ντε Φερόλ (2007-08), για να ενταχθεί μετά για 2,5 σεζόν στην Καρταχένα (2008-11). Έπειτα έκανε το άλμα για τη Μάλαγα (2011, 2011-12) μέσω της οποίας είχε την εμπειρία της Α’ Κατηγορίας, έστω και ως δεύτερος κίπερ.

Ακολούθησαν άλλα έξι χρόνια στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, με εξαίρεση μισή σεζόν που ήταν δανεικός από την Ντεπορτίβο λα Κορούνια στην Άντερλεχτ (2017): Ράγιο Βαγιεκάνο (2012-14), Αλμερία (2014-15), Λεβάντε (2015-16) και Ντεπορτίβο λα Κορούνια (2016-18).

Τέλος, εντάχθηκε στην Οσασούνα για την επόμενη τριετία (2018-21), βοηθώντας την στην πρώτη σεζόν να εξασφαλίσει την άνοδό της στη Λα Λίγκα, στην οποία βρίσκεται έως σήμερα (τερμάτισε 11η στη λήξασα αγωνιστική περίοδο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ