aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ο Κάρλες Πλάνας και το… περιττό βάρος

ΑΕΚ: Ο Κάρλες Πλάνας και το… περιττό βάρος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Υπάρχουν δύο τρόποι αξιολόγησης του Κάρλες Πλάνας, ο οποίος αποκτήθηκε στις 24 Αυγούστου από την ΑΕΚ. Η μία περίπτωση είναι η παγίδα σύγκρισής του με τον Νταβίδ Καταλά και η δεύτερη να μπει στο μικροσκόπιο βάσει της αξίας του.

Όταν διέρρευσε το όνομά του, προτού πέσουν οι υπογραφές, η «Goal News» (22/8/2019) υπογράμμισε ότι «Δεν τον λες και αντι-Καταλά». Αξιολογώντας το βιογραφικό του ήταν προφανές ότι πρόκειται για αριστερό μπακ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως σέντερ μπακ.

Διαβάστε επίσης: Δεν τον λες και αντί-Καταλά…

Επομένως, το προφίλ του δεν ταίριαζε με τον ποδοσφαιριστή ο οποίος θα κάλυπτε το κενό του επί εφταετίας στυλοβάτη της «κιτρινοπράσινης» άμυνας. Το μήνυμα που πέρασε όμως ήταν ότι ο Καταλανός ήρθε στη θέση του αποχωρήσαντα συμπατριώτη του. Μοιραία, η χρησιμοποίησή του στο κέντρο της άμυνας έφερε αναπόφευκτα τη σύγκριση και την κριτική.

Όσοι λοιπόν θα τον βλέπουν ως τον άνθρωπο που ήρθε για να σηκώσει το βάρος του αντι-Καταλά, το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσουν ποτέ να ικανοποιηθούν. Εκτός και αν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο η παρουσία του όταν αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας.

Ωστόσο, το εύλογο ερώτημα είναι αν μπορεί να δικαιώσει τον Άντερ Μουρίγιο, ο οποίος, όταν τον επέλεξε, ασφαλώς και είχε επίγνωση των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του Πλάνας. Πάντως, αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ-χαφ απέναντι στον Εθνικό, δίχως να εντυπωσιάσει, έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο ότι του ταιριάζει καλύτερα ο ρόλος. Χρειάζεται όμως να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την απόδοσή του για να γεμίσει το μάτι των οπαδών της ΑΕΚ.

Ίσως αποδειχτεί βοηθητικό για την ψυχολογία του το πρώτο γκολ που πέτυχε με την κιτρινοπράσινη φανέλα στο 5-1 επί των μπλε της Άχνας. Άλλωστε, έχει το ελαφρυντικό ότι ήρθε τελευταίος χρονικά στην ομάδα της Λάρνακας και είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο, ενώ θα είναι βεβιασμένο να τον κρίνει κάποιος από τα τρία παιχνίδια συμμετοχής του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ