aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Νέα, ωραία, «ατσαλένια»

ΑΕΚ: Νέα, ωραία, «ατσαλένια»

Πόση είναι η αναμονή από το φίλαθλο κοινό για τα παιχνίδια της ομάδας του; Η απάντηση στο εν λόγω ερώτημα αρκετές φορές αποτελεί σοβαρή παράμετρο για να «μετρήσει» κανείς το πόσα καλά πάει ένα σύνολο. Εάν γεμίζει τον κόσμο, τότε συμπαραστέκεται στους παίκτες. Σε διαφορετική περίπτωση κρατά αποστάσεις και εννοείται πως κάθε άλλο παρά μετρά τις ώρες για να τη δει ξανά αγωνιζόμενη. Στην ιστορία της φετινής ΑΕΚ, αυτό το πρώτο δίμηνο της νέας σεζόν, ο κόσμος της φανέρωσε στο προχθεσινό ματς πως νιώθει ότι η ομάδα επέστρεψε για καλά στο μυαλό του, μετά τις προηγούμενες μέτριες έως κακές αγωνιστικές περιόδους. Τον πείθει όλο και περισσότερο!

Το δείγμα γραφής είναι φυσικά μικρό, τα έξι παιχνίδια δεν είναι υπεραρκετά για να αντληθούν τελικά συμπεράσματα, ωστόσο οι αγωνιστικές που διανύσαμε δεικνύουν πως η ΑΕΚ διαθέτει οργανωμένο σύνολο, με όλους τους παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ να υπηρετούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό που είχε στο μυαλό ο Τσάβι Ρόκα το περασμένο καλοκαίρι και τοποθέτησε στο πόστο του προπονητή τον Νταβίδ Καταλά για να του δώσει… μορφή. Μια ομάδα που πολλοί την περίμεναν με μεγάλη περιέργεια, γιατί κουβαλούσε ένα σωρό ερωτηματικά ένεκα του πλήρους ανανεωμένου έμψυχου δυναμικού, δείχνει στον αγωνιστικό χώρο πως έχει σχέδιο, ξέρει ποια είναι τα «θέλω» και τα «πρέπει», βρίσκοντας εύκολα ή δύσκολα τον τρόπο για να τα αποτυπώνει στο γήπεδο, με τον Τρισκόφσκι να δίνει (ως συνήθως) το σύνθημα.

Το γεγονός πως είναι η πρωτοπόρος, η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα και διαθέτει παραλλήλως την καλύτερη επιθετική γραμμή  φωτογραφίζει αρκετά. Πολύ περισσότερα λέει η αγωνιστική παρουσία της. Δεν τρελαίνει κόσμο με την απόδοσή της, ωστόσο βγάζει… υγεία στο γήπεδο, αρκετή για να την «γκαζώσουν» ξανά οι ΑΕΚτζήδες με την αγάπη τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ