aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEK: Μόλις δύο Κύπριοι «διασώθηκαν»

AEK: Μόλις δύο Κύπριοι «διασώθηκαν»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ 

Η αναγκαιότητα για την ενίσχυση της παρουσίας των Κύπριων ποδοσφαιριστών αποτελεί και στην ΑΕΚ ένα θέμα χιλιοειπωμένο κατά τα τελευταία χρόνια. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για την όσο γίνεται μεγαλύτερη αγωνιστική παρουσία τους, ούτε τη φετινή σεζόν παρατηρήθηκε στην ομάδα της Λάρνακας κάτι τέτοιο. Η παρουσία των γηγενών παικτών ήταν και παραμένει πενιχρή.

Με βάση την απεικόνιση των στατιστικών στοιχείων που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ όσον αφορά στο τρέχον πρωτάθλημα, με την πάροδο 23 ολόκληρων αγωνιστικών, μόλις πέντε Κύπριοι παίκτες κλήθηκαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μετρώντας συνολικά 1.667 λεπτά. Κάτι που προφανώς δεικνύει πάρα πολλά και παραλλήλως, στέλνει μηνύματα όσον αφορά στον προγραμματισμό, που σε κάποια στιγμή θα γίνει για την επόμενη σεζόν.

Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Θωμάς Ιωάννου. Ο αμυντικός της ΑΕΚ, αγωνίσθηκε σε 13 αναμετρήσεις, με το κοντέρ του να γράφει 846 λεπτά. Οι πλείστες εμφανίσεις του καταγράφονται κατά τους τελευταίες μήνες. Όταν πήρε μαζεμένες ευκαιρίες, απέδειξε πως έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο ώστε να δώσει λύσεις στην ομάδα της Λάρνακας. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής, υπενθυμίζουμε, από το καλοκαίρι του 2018 αποτελεί μέρος του ρόστερ, καταγράφοντας την περασμένη αγωνιστική περίοδο 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Πάμε πιο κάτω: Ο Ματία Σπόλιαριτς, ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Ο Λεμεσιανός μέσος, χρησιμοποιήθηκε σε 12 ματς, δείχνοντας στα πλείστα εξ αυτών ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Μάλιστα, εάν δεν περνούσε από τραυματισμό, τα 674 λεπτά θα ήταν πολύ περισσότερα. Ο 22χρονος μέσος, έπαιξε στη λήξασα σεζόν στην Αλκή Ορόκλινης, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του (30 αγώνες, 8 γκολ). Μαζί με τον Θωμά Ιωάννου, συνθέτουν την πιο αξιόπιστη δυάδα Κύπριων παικτών στους Λαρνακείς.

Και το γράφουμε αυτό, για την απλούστατη αιτία πως οι άλλοι τρεις παίκτες που έπονται στη σχετική κατάταξη, ούτε ένας δεν συμπλήρωσε 100 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνος Αναστασίου αγωνίσθηκαν αμφότεροι από πέντε φορές. Το κοντέρ του πρώτου γράφει 82 λεπτά και του δεύτερου 57. Στην ουρά βρίσκεται ο επίσης νεαρός Δημήτρης Ράσπας, ο οποίος έπαιξε σε ένα ματς για οκτώ λεπτά.

ΟΝΟΜΑ ΜΑΤΣ ΛΕΠΤΑ
Θωμάς Ιωάννου 13 846
Ματία Σπόλιαριτς 12 674
Κων/νος Κωνσταντίνου 5 82
Κων/νος Αναστασίου 5 57
Δημήτρης Ράσπας 1 8

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ