aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Μίλησε… η ποιότητα στην ανετοιμότητα, αντεξε (και) στο «ξύλο»

ΑΕΚ: Μίλησε… η ποιότητα στην ανετοιμότητα, αντεξε (και) στο «ξύλο»

Την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στη φετινή σεζόν πανηγύρισε η ΑΕΚ σε βάρος της Πετροκούμπ (1-0), έστω κι αν δεν έθελξε με το θέαμα που παρουσίασε στην Αρένα. Με τα πόδια να είναι βαριά αφού είναι σε περίοδο προετοιμασίας, οι «κιτρινοπράσινοι» δεν είχαν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, φάνηκαν ότι δεν ήταν απολύτως αγωνιστικά έτοιμοι.

Μίλησε όμως η ποιότητά τους και κατάφεραν να πάρουν τελικά μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού σε μια εβδομάδα στο Κισινάου. Επίσης, η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ άντεξε και στο… ξύλο των Μολδαβών που έκαναν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με δυνατά φάουλ (δέχθηκαν στο σύνολο 7 κίτρινες κάρτες), κάτι που εκνεύρισε και δεν επέτρεψε στους παίκτες της ΑΕΚ να κάνουν το παιχνίδι τους και να ακολουθήσουν το πλάνο που είχαν σχεδιάσει από την αρχή.

Το γρήγορο γκολ του Χέφελ (3’) έδωσε την εντύπωση ότι η έκταση του σκορ θα ήταν μεγαλύτερη, όμως στην επανάληψη η ΑΕΚ δεν είχε καθόλου φρεσκάδα και δημιουργικότητα. Με εξαίρεση το τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης, στα προηγούμενα 35λεπτά η Πετροκούμπ ήταν πιο απειλητική και έφτιαξε καλές φάσεις για την ισοφάριση.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως για την ομάδα της Λάρνακας. Το τελικό 1-0 δίνει προβάδισμα στην ομάδα της Λάρνακας, όμως αφήνει «ζωντανές» τις ελπίδες των Μολδαβών για πρόκριση στον επαναληπτικό στο Κισινάου. Εκεί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική η ΑΕΚ για να σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ