aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Μετριάστηκε η χαρά της

ΑΕΚ: Μετριάστηκε η χαρά της

Η χαρά και η ικανοποίηση στην ΑΕΚ μετά την απόφαση του Εφετείου να της επιστρέψει τους βαθμούς της νίκη επί του Απόλλωνα, μετριάστηκε με τη χθεσινή ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό. Έχασε εκ νέου πολύτιμο έδαφος και προβλημάτισε.
Ναι μεν ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς, αλλά αισθάνεται την ανάσα των ομάδων που ακολουθούν και πλησιάζουν απειλητικά. Την ίδια ώρα, σε ενδεχόμενη σημερινή νίκη του επί της ΑΕΛ, ο Απόλλων θα της ξεφύγει στους οκτώ βαθμούς.

Η ομάδα της Λάρνακας αγνοεί την επιτυχία από τις 8 Ιανουαρίου 2022 όταν επικράτησε του Απόλλωνα με 2-1 και αυτή της Λευκωσίας από τις 20 Νοεμβρίου 2021 όταν νίκησε την Ανόρθωση με 3-2. Για τους κιτρονοπράσινους ήταν η έκτη διαδοχική ισοπαλία σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να ασκήσει μεγάλη πίεση στον αντίπαλό της. Είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν έφτιαξε κλασικές ευκαιρίες. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν κατέγραψε καμία τελική προσπάθεια, δείγμα της επιθετικής ανυπαρξίας του. Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν πανομοιότυπο.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που «φώναζε» με την παρουσία της ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη. Είχε κάποιες σημαντικές στιγμές, με κορυφαίες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του αγώνα. Αρχικά ο Τρισκόφσκι (90’+2) που από κοντά έκανε την προβολή και ο Ντιανέ απομάκρυνε την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Η άλλη ήταν με το τέλος του, στο 90’+5. Ο Εγγλέζου εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μολ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση διατηρώντας το μηδέν παθητικό για τον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ