aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Με σοβαρότητα δεν θα έχει πρόβλημα

ΑΕΚ: Με σοβαρότητα δεν θα έχει πρόβλημα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Στην Μολδαβία έστειλε την ΑΕΚ η κλήρωση για τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Συγκεκριμένα οι δευτεραθλητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την άσημη και άγνωστη Πέτροκουμπ Χινκέστι. Δίχως αμφιβολία, η ΑΕΚ είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, όμως σαφέστατα θα χρειαστεί προσοχή και σοβαρότητα. Ο πρώτος αγώνας αναμένεται να γίνει εντός έδρας στις 11 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μία βδομάδα αργότερα στη Μολδαβία.

Ποια όμως είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ; Ιδρύθηκε την ίδια χρονιά με την ΑΕΚ, δηλαδή το 1994 και έχει ως έδρα το Μουνισιμπάλ, χωρητικότητας μόλις 1.000 θεατών. Ο αγώνας με τους Λαρνακείς αναμένεται να διεξαχθεί στο Κισινάου. Προπονητής από το 2017 είναι ο 45χρονος Λίλιαν Ποπέσκου. Η Πέτροκουμπ άλλαξε πολλές φορές ονομασία, ενώ οι μοναδικοί τίτλοι που έχει είναι τις σεζόν 2004-05 και 2013-14 όταν κέρδισε το πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας.

Πέρσι, εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 45 βαθμούς, όσους είχε και η δεύτερη Μιλσάμι. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που συμμετέχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η πρώτη ήταν πέρσι όταν γνώρισε τον αποκλεισμό από τον 1ο προκριματικό γύρο απέναντι στην Όσιγεκ Κροατίας. Ο πρώτος αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 στη Μολδαβία και στον επαναληπτικό οι Κροάτες επικράτησαν 2-1.

Αυτό που καλείται να προσέξει η ΑΕΚ είναι η ετοιμότητα του αντιπάλου, μιας και στη Μολδαβία το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη (έπαιξαν 13 αγωνιστικές). Η Πέτροκουμπ Χινκέστι είναι στην 4η θέση με 22 βαθμούς, μετρώντας έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες, έχοντας μόλις 14 γκολ υπέρ και 10 κατά. Το ρόστερ της απαρτίζεται κυρίως από Μολδαβούς ποδοσφαιριστές, ενώ υπάρχουν επίσης δύο Καμερουνέζοι, ένας Γκανέζος και ένας Σέρβος. Ο διεθνής επιθετικός Βλαδιμίρ Αμπρός είναι το αστέρι της ομάδας ο οποίος όμως φέτος δεν έχει σκοράρει ακόμη. Πέρσι είχε πετύχει 12 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη.

Το δεδομένο είναι ότι η ΑΕΚ είναι πολύ πιο ποιοτική ομάδα και δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Ειδικά αν καταφέρει και πάρει «καθαρή» νίκη στον πρώτο αγώνα που θα διεξαχθή στο ΑΕΚ Αρένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ