aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Με «λάβαρο» την ανταγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα

ΑΕΚ: Με «λάβαρο» την ανταγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Με μπόλικη αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητες της, η ΑΕΚ ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Ανατολικής Φλάνδρας με μοναδικό σκοπό να «αποδράσει» με το αποτέλεσμα εκείνο που θα της χαρίσει την υπερπολύτιμη πρόκριση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν φοβίζει τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ και τους ποδοσφαιριστές του, αντιθέτως τους πεισμώνει και τους γεμίζει αυτοπεποίθηση, αφού αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Γάνδη δεν είναι «ακτύπητη», παρά το γεγονός ότι στην έδρα της ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο.

Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του Βάσκου τεχνικού, ο οποίος μετά το πέρας της πρώτης αναμέτρησης στο «ΑΕΚ Αρένα, έκανε λόγο για αγώνα πρόκληση. Με «λάβαρο» λοιπόν, την ανταγωνιστικότητα, την πνευματική ετοιμότητα και την απόλυτη συγκέντρωση που επέδειξαν στο πλάνο του προπονητή οι κιτρινοπράσινοι θα ψάξουν την αγωνιστική υπέρβαση για να φύγουν από την «Γκελάμκο Αρίνα» με την πρόκριση στις αποσκευές τους.

Η αποστολή της ΑΕΚ θα αναχωρήσει το απόγευμα (13/8) από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας με προορισμό την πρωτεύουσα του Βελγίου, Βρυξέλλες, από όπου θα υπάρξει προγραμματισμένη μετακίνηση για τη Γάνδη. O Ιμανόλ Ιδιάκεθ καταστρώνει τα πλάνα του με όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, καθώς Ντάνιελ Μόισοφ και Τζοάν Τρουγιόλς, κέρδισαν την μάχη με τον χρόνο και θέτουν άμεσα υποψηφιότητα για να δώσουν το παρών τους στον αγώνα.

Τα μαθηματικά στο ποδόσφαιρο λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια και αν η ΑΕΚ παρουσιαστεί βελτιωμένη στο έκτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι, τότε οι πιθανότητες πρόκρισης της θα πολλαπλασιαστούν. Στοίχημα της να καταφέρει να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της σε σχέση με την παραγωγή προϋποθέσεων για γκολ. Το συγκρότημα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ στην φετινή του διαδρομή εκτός συνόρων μετράει κατά μέσο όρο 11.6 τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι, εκ των οποίων 5.2 να καταλήγουν στο στόχο.

Καλείται λοιπόν να παρουσιάσει το αγωνιστικό της… Έβερεστ προκειμένου να ξεπεράσει τις 14 τελικές προσπάθειες που μέτρησε στον πρώτο αγώνα με τους Φλαμανδούς στη Λάρνακα, να διευρύνει την αποτελεσματικότητα της και (αν είναι δυνατόν) να είναι πιο εύστοχη και από την καλύτερη της θερινή επίδοση που καταγράφηκε στον επαναληπτικό της Σόφιας, όπου οι προσπάθειες της κατέληξαν 8 φορές στον στόχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ