ΑΕΚ: Mε Κανέδα και του χρόνου, κρίσιμες αποφάσεις για Χέφελ και Γιάννου

Ανανεώνεται η συνεργασία με τον 50χρονο Ισπανό κόουτς…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κάτι περισσότερο από δεδομένη θεωρείται η παραμονή του Νταβίδ Κανέδα στον πάγκο της ΑΕΚ. Η διοίκηση τα λέει καθημερινώς με τον Ισπανό προπονητή, προκύπτει ταύτιση απόψεων και σύντομα, θα ανανεωθεί η συνεργασία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Εξάλλου, όταν είχε ανακοινωθεί η συμφωνία με τον 50χρονο πριν από τρεις μήνες, ξεκαθαριζόταν ότι υπήρχε προοπτική για να επεκταθεί με το τέλος της φετινής σεζόν.

Αποτέλεσε επιλογή του Ισπανού τεχνικού διευθυντή, Αρνάλ Κόντε, με τον συμπατριώτη του κόουτς να δηλώνει προσφάτως ότι επιθυμεί να συνεχίσει στους Λαρνακείς. Ο Νταβίδ Κανέδα παραμένει, λοιπόν, προσπαθώντας να εμφυσήσει στο σύνολο τη δική του φιλοσοφία, η οποία είναι σύμφωνα με τον ίδιο, «να παίζει το καλύτερο δυνατό σε κάθε παιχνίδι, να παρουσιάζεται με την καλύτερη δυνατή απόδοση, να είναι συμπαγής, να επιτίθεται και να αμύνεται σωστά με την μπάλα». Πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο σε δύο ματς, ισάριθμες φορές απέναντι στην Ανόρθωση.

Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ εξετάζουν ζητήματα που αφορούν το υφιστάμενο ρόστερ, χωρίς να έχουν ως αντίπαλο τον χρόνο. Στη διάθεσή τους, εξάλλου, έχουν δύο περίπου μήνες για να σχεδιάσουν την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι Έκτορ Χέφελ, Απόστολος Γιάννου, Τέτε (αποχώρησε ήδη), Ακοράν, Λουίς Σάστρε, Ντάνιελ Μοϊσόφ μένουν ελεύθεροι ενώ εκπνέει ο δανεισμός των Χοσέ Ναράνχο, Φακούντο Γκαρσία. Επίσης, εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο, θα γίνει αναθεώρηση συμβολαίων σε ποδοσφαιριστές των οποίων οι συμβατικές δεσμεύσεις έχουν ισχύουν και του χρόνου.

Στην ΑΕΚ, πάντως, κρίνουν πως δεν θα δημιουργηθεί κανένα θέμα. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο και το μπάτζετ θα είναι μειωμένο, εκτιμούν ότι με την οικονομική πολιτική που ακολούθησαν κατά τα προηγούμενα χρόνια, θα βρουν τον δρόμο ώστε να παρουσιάσουν ένα πολύ καλό σύνολο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ