aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Λέντες, ο αθόρυβος και ακούραστος «εργάτης»

ΑΕΚ: Λέντες, ο αθόρυβος και ακούραστος «εργάτης»

Δεν είναι τυχαίο που η δουλειά των ποδοσφαιριστών της μεσαίας γραμμής χαρακτηρίζεται «αθόρυβη». Oι κεντρώοι σπανίως συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας, αφού κυριαρχούν συνήθως οι γκολτζήδες. Εκτός και αν πρόκειται για «δεκάρια παλιάς κοπής». Εξ ου και ο Γκουστάβο Λέντες δεν γίνεται συχνά θέμα από την ημέρα που άρχισαν οι επίσημες υποχρεώσεις, παρά το γεγονός ότι είναι πρώτος σε χρόνος συμμετοχής στα ματς της ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος ούτε καν με… προεδρικό διάταγμα δεν βγαίνει από την εντεκάδα των κιτρινοπράσινων. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πέντε αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί, καθώς σε ισάριθμα παιχνίδια μετρά 472 λεπτά. Και αν τα μαθηματικά δεν ταιριάζουν (5Χ90=450) είναι επειδή στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ προσμετράται και ο χρόνος καθυστέρησης κάθε παιχνιδιού. Δεν χρειάζεται προφανώς να γραφτεί κάτι άλλο για να γίνει κατανοητό πόσο πολύτιμος κρίνεται έως σήμερα για τον Νταβίδ Καταλά.

Ο 29χρονος, γεννηθείς στην Μπράγκα, έμαθε τα μυστικά της μπάλας στην περίφημη ακαδημία «Μασία» της Μπαρσελόνα (έφτασε έως τη δεύτερη ομάδα) και στη συνέχεια πέρασε την καριέρα του κυρίως στην Ισπανία. Το περασμένο καλοκαίρι εντάχθηκε νωρίς στους Λαρνακείς, ήταν στην προετοιμασία από την αρχή και δείχνει ότι προσαρμόστηκε πολύ νωρίς. Με τον Ραφαήλ Μάμα «έδεσαν» και μαζί συνθέτουν το προσφιλές δίδυμο των χαφ στο 4-4-2, που εφαρμόζει ο Καταλανός προπονητής. Ο Πορτογάλος έχει περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα και ο Κύπριος πιο ανασταλτικά.

Όσο για την πιο χαρακτηριστική στιγμή του έως τώρα καταγράφηκε στον πρόσφατο θρίαμβο εις βάρος του Απόλλωνα (4-1). Ο Άνταμ Γκιούρσκο πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με διαγώνιο σουτ στο απέναντι «παράθυρο» κάνοντας το 2-0. Προηγουμένως όμως δέχτηκε από το κέντρο τη «μαγική» μπαλιά ακριβείας του Λέντες, που τον έφερε σε θέση βολής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ