aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Κιτρινοπράσινο καρδιογράφημα

ΑΕΚ: Κιτρινοπράσινο καρδιογράφημα

Η πορεία της ΑΕΚ μοιάζει με καρδιογράφημα τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Μετά το νικηφόρο σερί πέντε αγωνιστικών, μεταξύ 4ης και 8ης αγωνιστικής, από την 9η στροφή κάνει ένα βήμα μπροστά και ένα πίσω. Το 2-2 με την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο ήταν άλλο ένα οδυνηρό παράδειγμα για τους οπαδούς της, μία εβδομάδα μετά το 2-1 στο ντέρμπι κορυφής επί του Απόλλωνα.

Στα οκτώ τελευταία ματς, λοιπόν, πανηγύρισε τρίποντο μόνο τρεις φορές, ενώ άλλα τρία έληξαν ισόπαλα και δύο με ήττα. Εάν λοιπόν δεν παρουσιαστεί πιο συνεπής στα ραντεβού της με το τρίποντο, ο κίνδυνος για εκτροχιασμό από τη διεκδίκηση του τίτλου θα είναι ορατός. Πλέον, υποχώρησε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Άρη και την «έπιασε» ο Απόλλων, αν και υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Κόντρα στην ΠΑΕΕΚ, εμφανίστηκαν συμπτώματα των αμέσως προηγούμενων αγωνιστικών, που στέρησαν βαθμούς στην ΑΕΚ. Όπως για παράδειγμα η δυσκολία στη δημιουργία φάσεων απέναντι σε οργανωμένη άμυνα ή, ακόμα χειρότερα, η δυσκολία να κρατήσει το προβάδισμα. Όπως συνέβη για παράδειγμα κόντρα σε Ομόνοια, Πάφος FC και Απόλλωνα.

Στο Μακάρειο ήταν μάλιστα ακόμη πιο οδυνηρό και χτυπητό, καθότι προηγήθηκε δύο φορές και ισοφαρίστηκε αμφότερες σχεδόν αμέσως. Τη δεύτερη μάλιστα σε χρόνο καθυστέρησης με τραγικό λάθος ενός από τους εμπειρότερους ποδοσφαιριστές των κιτρινοπρασίνων, τον Νέναντ Τόμοβιτς.

Είναι δουλειά του Νταβίδ Καταλά, όμως, να βρει το λάθος και να το διορθώσει, παρουσιάζοντας βελτιωμένη την ομάδα του στη συνέχεια, μη παραβλέποντας ασφαλώς πως υπάρχουν και τα προβλήματα που προκαλεί ο κορωνοϊός. Διότι θα πρέπει κάθε ομάδα να μάθει να ζει με αυτά, όσο γίνεται, κατά τη διάρκεια της έξαρσης του ιού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Πλέον, η σελίδα θα γυρίσει και θα γράψει όμως και πάλι «ΠΑΕΕΚ», καθώς την Τρίτη (18/1)είναι ορισμένο το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για το κύπελλο στο «ΑΕΚ Αρένα». Ακολουθεί εντός έδρας ντέρμπι με την Ανόρθωση και όπως γίνεται κατανοητό, έρχεται δύσκολη εβδομάδα για τους κιτρινοπράσινους. Την Παρασκευή απουσίασαν οι Λέντες, Φαράζ, Ντάρμπισαϊρ, Μ. Γκονθάλεθ και Ολατούντζι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ