aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Κινήσεις στα μουλωχτά

ΑΕΚ: Κινήσεις στα μουλωχτά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το να βγει μετεγγραφική είδηση τέτοια περίοδο από την ΑΕΚ είναι δύσκολο. Και αυτό γιατί οι παράγοντές της, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια χειρίζονται τον μετεγγραφικό σχεδιασμό, δεν θέλουν να βγαίνει τίποτα προς τα έξω. Ούτε τι κινήσεις γίνονται ούτε με ποιους παίκτες γίνονται επαφές ούτε τίποτα.

Βέβαια, είναι δύσκολο να μη διαρρέει καμία πληροφορία, όμως στην ΑΕΚ έχουν συνηθίσει και αρέσκονται στο να κινούνται με μυστικοπάθεια και χωρίς να σηκώνουν σκόνη. Και αυτό όχι μόνο επειδή έτσι απλά δεν θέλουν να διαρρέει τίποτα. Πολύ περισσότερο θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να μπορέσουν να ολοκληρώσουν κάποιες καλές μετεγγραφές, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υλοποίησή τους. Και τα παραδείγματα είναι πολλά.

Όταν ένα όνομα διαρρεύσει, πιθανόν να εμπλακούν κι άλλες ομάδες και αυτό αναπόφευκτα ανεβάζει το κασέ του παίκτη. Γι’ αυτό και ο Άντερ Μουρίγιο και η διοίκηση της ΑΕΚ κινούνται με πάσα μυστικότητα και χωρίς να λένε το παραμικρό προς τα έξω. Άλλωστε δεν πρόκειται να υπάρξουν νεότερα εντός του 2018, μιας και κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Είναι γνωστές οι θέσεις για τις οποίες «ψάχνεται» ο σύλλογος της Λάρνακας, με τον Βάσκο τεχνικό διευθυντή να κινείται για μέσο και ακραίο επιθετικό. Ο πρώτος στόχος είναι η απόκτηση ενός μέσου που θα είναι τρεχαντήρι και θα μπορεί να κάνει τρεξίματα και να πιέζει. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο Λαρένα στα 37 του, ούτε ο Χέφελ που έχει πιο επιθετικογενή στοιχεία. Αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό με «οκτάρι» ή «δεκάρι», ίσως να ζυγίσει τα δεδομένα και να πάρει την τελική του απόφαση. Όσο για τον ακραίο που ψάχνει, ο Μουρίγιο τον θέλει να είναι γρήγορος, να «πατά» συχνά στην αντίπαλη περιοχή και να έχει το εύκολο γκολ. Κάτι που δεν το έχουν φέτος οι Τέτε, Ακοράν, Ασούμπρε και όποιοι άλλοι αγωνίστηκαν στη θέση αυτή προς το παρόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ