aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Καλύτερο Μπλακ Τζακ

ΑΕΚ: Καλύτερο Μπλακ Τζακ

Η ΑΕΚ του Χοσέ Λουίς Όλτρα ξεπέρασε τις αντίστοιχες των Τόμας Κρίστιανσεν, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, Ραν Μπεν Σιμόν και Ανδρέα Μουσκάλλη! Διότι οι 50 βαθμοί που μάζεψε αποτελούν την καλύτερη συγκομιδή στην ιστορία της με την πάροδο 21 αγωνιστικών.

Ξεπέρασε κατά έναν βαθμό την πορεία της επί Κρίστιανσεν την περίοδο 2015-16 που ήταν 49 πόντοι, ενώ ένα χρόνο μετά με τον Ιδιάκεθ είχε 47, όσους και με τον Μπεν Σιμόν τη σεζόν 2012-13. Πίσω στο μακρινό 1996, η ομάδα του Μουσκάλλη είχε 45.

Πλέον, οι κιτρινοπράσινοι βάζουν πλώρη για να καταρρίψουν το ρεκόρ τους αναφορικά με το μάζεμα βαθμών σε ολοκληρωμένο πρωτάθλημα. Την περίοδο 2016-17 είχαν 76 και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση με τον Ιδιάκεθ προπονητή. Ασφαλώς, θέλουν στην τρέχουσα περίοδο να ξεπεράσουν τον «εαυτό» τους όχι μόνο αναφορικά με τη «σοδιά» τους, μα και κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους το πρωτάθλημα.

Εκτός από τη βαθμολογική συγκομιδή, η ΑΕΚ «τρέχει» αήττητο σερί 13ών παιχνιδιών και θα χρειαστεί άλλα τέσσερα ματς για να καταρρίψει το ρεκόρ της. Το πέτυχε σε 16 παιχνίδια από τη 26η αγωνιστική της σεζόν 2018-19 έως την 9η της περιόδου 2019-20. Ακολουθούν κατά σειρά τα ματς με Καρμιώτισσα (Τσίρειο), Ακρίτα («Αρένα») και ΑΕΛ («Αλφαμέγα») για να ισοφαρίσει και εάν το πράξει, θα προσπαθήσει να το ξεπεράσει απέναντι στον Απόλλωνα («Αλφαμέγα»).

Η προσοχή είναι ασφαλώς στο αυριανό παιχνίδι με την Καρμιώτισσα. Ο Όλτρα δεν υπολογίζει στον Άνταμ Γκιούρτσο, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή των Ιβάν Τρισκόφσκι και Όμρι Άλτμαν. Τα δεδομένα δεν είναι υπέρ των δύο ποδοσφαιριστών και το πιο πιθανό είναι πως θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση του Τσιρείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ