aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Και τώρα πάει για... ψώνια

ΑΕΚ: Και τώρα πάει για… ψώνια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Θέλοντας και μη, η ΑΕΚ θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια ενίσχυσης, με στόχο να κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα την καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδο. Στόχος των κιτρινοπράσινων είναι η απόκτηση ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών, ενός για το κέντρο της άμυνας και ενός ή δύο μεσοεπιθετικών.

Το θέμα, όμως, είναι ότι οι θέσεις ξένων και κοινοτικών του Καταλόγου Α είναι συμπληρωμένες. Επομένως, το εύλογο ερώτημα είναι αν θα προκύψει/ουν προσθαφαίρεση/έσεις ή αν θα γίνουν προσθήκες Κυπρίων ή κοινοτικών U22. Πρόκειται για θέμα που χειρίζεται ο Άντερ Μουρίγιο σε συνεργασία με τη διοίκηση του συλλόγου της Λάρνακας. Ο τεχνικός διευθυντής και οι παράγοντες της ΑΕΚ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και δεν επιβεβαιώνουν ό,τι διαρρέει σχετικά με υποψήφιους αποχωρήσαντες. Για ευνόητους λόγους, βεβαίως, αφού δεν θέλουν να προκύψει αναστάτωση εντός της ομάδας τους.

Θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την ποιοτική και ποσοτική στελέχωση του έμψυχου δυναμικού. Κάτι που αν καταφέρουν, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν υποχρεώσεις σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ όπως πέρσι, πιστεύουν ότι θα συμβάλει στη διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων με περισσότερες αξιώσεις σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Ήδη η ευρωπαϊκή περιπέτεια της ΑΕΚ στην αγωνιστική περίοδο 2019-20 έχει ολοκληρωθεί και το κουπί τράβηξαν κατά συντριπτική πλειονότητα ποδοσφαιριστές που παρέμειναν στις τάξεις της. Από τους νεοεισερχόμενους, μόνο ο Ραούλ Ρουίθ είχε σημαντική συμβολή με έξι συμμετοχές, 306 λεπτά συμμετοχής και ένα γκολ. Όσο για τους άλλους, η προσφορά τους ήταν από πενιχρή ώς ανύπαρκτη: Ματίγια Σπόλιαριτς (1 ματς /3’), Σιμπρανχίτ Θαντί (1 ματς /20’), Τζόζεφ Κίβενι (-/-) και Ιβάν Φιόλιτς (-/-).

Στο πρωτάθλημα, όμως, αναμένεται να ανεβάσουν σημαντικά τον χρόνο συμμετοχής τους οι νεοαποκτηθέντες, γι’ αυτό αποκτήθηκαν άλλωστε. Ειδικά αν επιτευχθεί και ο στόχος που τέθηκε, ώστε οι επόμενες κινήσεις να αποδειχτούν λίρα εκατό και οι παίκτες που θα έρθουν να πάρουν θέση βασικού. Απομένουν 13 ημέρες ώς την 31η Αυγούστου, που είναι η τελευταία της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου, και υπάρχει η πεποίθηση ότι η αποστολή του Μουρίγιο θα στεφθεί από επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ