aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

AEK και ΕΘΑ για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο αρχίζουν απόψε στο Λευκόθεο (19:00 Cytavision 6), με την αναμέτρηση για το ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ ανδρών ανάμεσα στην Πετρολίνα ΑΕΚ και την ΕΘΑ Έγκωμης. Στον θεσμό του Σούπερ Καπ οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες μεταξύ τους δύο φορές.

Τη χρονιά 2013, με την ΑΕΚ να επικρατεί με 57-52 και το 2015 όπου η ΑΕΚ νίκησε με 68-52. Οι Λαρνακείς συμμετείχαν στο ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ και τα επόμενα δύο χρόνια, μετρώντας ισάριθμες κατακτήσεις. Το 2016 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (92-75) και το 2017 κόντρα στον Κεραυνό (79-78). Η ΑΕΚ συμμετείχε μία ακόμα φορά στο ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ, το 1994, όπου και γνώρισε την ήττα.

Η ομάδα της Λάρνακας θα κυνηγήσει την Παρασκευή την τέταρτη διαδοχική κατάκτηση του ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ και πέμπτη τα τελευταία έξι χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ για τις περισσότερες διαδοχικές κατακτήσεις του τίτλου έχει η ΑΕΛ που κατέκτησε το ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ πέντε διαδοχικές χρονιές (από το 2005 μέχρι το 2009). Όσον αφορά στην ΕΘΑ, η ομάδα της Έγκωμης συμμετείχε τέσσερις φορές στην ιστορία της στο ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ και μετράει μία κατάκτηση το 2011 όπου επικράτησε της ΑΕΛ (93-69), ενώ και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες το 2012, το 2013 και το 2015.

Τέλος, αναφορικά με τα εισιτήρια, οι φίλοι της Πετρολίνα ΑΕΚ θα καταλάβουν την κεντρική εξέδρα του Λευκόθεου, ενώ οι φίλοι της ΕΘΑ Έγκωμης την εξέδρα απέναντι από την κεντρική. Τα ταμεία του σταδίου θα ανοίξουν στις 18:00. Η γενική είσοδος του αγώνα έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μπορούν να εισέρχονται δωρεάν. Οι φίλοι και των δύο ομάδων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα κατά την είσοδο τους στο γήπεδο. Για τον αγώνα δεν είναι απαραίτητη η κάρτα φιλάθλου, η οποία θα ισχύει από την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος (12/10).

Πληροφορίες και Εισιτήρια

Οι φίλοι της Πετρολίνα ΑΕΚ θα καταλάβουν την κεντρική εξέδρα του Λευκόθεου, ενώ οι φίλοι της ΕΘΑ Έγκωμης την εξέδρα απέναντι από την κεντρική. Τα ταμεία του σταδίου θα ανοίξουν στις 18:00. Η γενική είσοδος του αγώνα έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μπορούν να εισέρχονται δωρεάν. Οι φίλοι και των δύο ομάδων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα κατά την είσοδο τους στο γήπεδο. Για τον αγώνα δεν θα ισχύει η κάρτα φιλάθλου, η οποία θα ισχύει από την 1η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League μετά τις 12 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ