aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Η πρώτη πεντάδα του Καταλά

ΑΕΚ: Η πρώτη πεντάδα του Καταλά

Το γεγονός πως ο προπονητής της ΑΕΚ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 27 ποδοσφαιριστές στο τρέχον πρωτάθλημα, λέει προφανώς πολλά. Ωστόσο, ο Νταβίδ Καταλά έχει καταλήξει σε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά και σε αυτούς προσθέτει σε κάθε παιχνίδι τα υπόλοιπα «πιόνια» στην αγωνιστική σκακιέρα του. Ρίχνοντας μια ματιά στα λεπτά που κατέγραψε το κοντέρ των παικτών της ΑΕΚ, εύκολα ξεχωρίζει μία πεντάδα που έχει ξεπεράσει στις πρώτες 9 αγωνιστικές τα 600 λεπτά εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών.

Ο Ματ Ντάμπισαϊρ που έχει «δέσει» με το σύνολο και πέτυχε 2 σημαντικά τέρματα, μέχρι στιγμής «κατάπιε» 601 λεπτά. Ανεβαίνοντας στην 4η θέση, συναντούμε τον Ιωακείμ Τούμπα. Ο εξελίξιμος τερματοφύλακας, άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και μονιμοποιήθηκε κάτω από τα δοκάρια, μετρώντας 72 λεπτά περισσότερα από τον Άγγλο επιθετικό (673). Στο 3ο σκαλοπάτι βρίσκεται ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός Χρβόγιε Μιλίτσεβιτς με 681. Ο χρόνος συμμετοχής του, ασφαλώς θα ήταν περισσότερος εάν δεν έμενε αναγκαστικά εκτός επιλογών σε ένα παιχνίδι των Λαρνακέων.

Στις δύο πρώτες θέσεις της εν λόγω πυραμίδας βρίσκονται ένας μέσος και ένας επιθετικός. Συγκεκριμένα, ο Γκουστάβο Λέντες που αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με δύο κίτρινες κάρτες, φόρτωσε στα πόδια 792 λεπτά, δείγμα της σπουδαιότητας του ρόλου του στην καρδιά του κέντρου. Και στην πρώτη θέση των επιλογών του Ισπανού προπονητή δεν είναι άλλος από τον αρχισκόρερ της ομάδας, Ιβάν Τρισκόφσκι. Μετρά 827 λεπτά και 8 γκολ, αποτελώντας σε άλλη μία αγωνιστική περίοδο τον ηγέτη των Λαρνακέων. Ο 34χρονος πλέον επιθετικός, φροντίζει σε κάθε παιχνίδι να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ