aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Η ιστορία γράφεται αλλιώς (πίνακας)

ΑΕΚ: Η ιστορία γράφεται αλλιώς (πίνακας)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κάποτε η ΑΕΚ επέστρεφε στη Λάρνακα κατά κανόνα με κατεβασμένο κεφάλι, μετά από αγώνα της στο ΓΣΠ. Είτε αντίπαλός της ήταν ο ΑΠΟΕΛ είτε η Ομόνοια, από την οποίαν θα φιλοξενηθεί σήμερα το απόγευμα.

Αν έπαιρνε κάποια ισοπαλία εθεωρείτο μάλιστα επιτυχία. Αυτό όμως ίσχυε πριν από την άφιξη στη Λάρνακα, ονομάτων όπως οι προπονητές Ραν Μπεν Σιμόν και Τόμας Κρίστιανσεν ή ο τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα.

Διότι από την αγωνιστική περίοδο 2012-13, η ιστορία άρχισε να γράφεται διαφορετικά. Έκτοτε, οι Λαρνακείς μετρούν έξι αποδράσεις με τρίποντο, τρεις επί των πρασίνων και άλλες τόσες επί των γαλαζοκιτρίνων.

Αν προσμετρηθούν και οι τέσσερις ισοπαλίες, μία με το «τριφύλλι» και τρεις με τον πρωταθλητή των περασμένων τεσσάρων σεζόν, μιλάμε για δέκα παιχνίδια δίχως ήττα στην έδρα των δύο μεγάλων της πρωτεύουσας.

Σαφέστατα, πρόκειται για απτό δείγμα της αλλαγής στις βλέψεις και τη νοοτροπία της ΑΕΚ κατά την τελευταία πενταετία. Σήμερα μάλιστα θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, ως αήττητη πρωτοπόρος απέναντι στην Ομόνοια.

Ο νυν τεχνικός της, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, θα προσπαθήσει να την οδηγήσει σε ακόμα ένα διπλό στη Λευκωσία, που –αν έρθει– θα είναι σπουδαίας σημασίας για τη συνέχεια της μάχης του τίτλου.

ΣΕΖΟΝ                                      ΟΜΟΝΟΙΑ                           ΑΠΟΕΛ

2012-13 1-0, 1-3 2-1, 1-0
2013-14 0-1 1-1
2014-15 1-0, 1-1 4-4, 1-1
2015-16 1-3, 1-0 2-1, 0-2

Σημείωση: Πρώτη αναφέρεται η ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ