aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Η χρυσή σελίδα με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΕΚ: Η χρυσή σελίδα με τη γλώσσα των αριθμών

Το οδοιπορικό της ΑΕΚ στην Ευρώπη δεν ολοκληρώθηκε ιδανικά, με το προψεσινό 0-4 από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, που σε συνδυασμό με το 0-2 στη Λάρνακα έφερε τον αποκλεισμό της στη φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Αυτό δεν αφαιρεί στο ελάχιστο, όμως, τις χρυσές σελίδες που γράφτηκαν το τελευταίο οκτάμηνο, μεταξύ 19 Ιουλίου 2022 και 16 Μαρτίου 2023 στα γήπεδα της Γηραιάς Ηπείρου. Η «Goal News» παρουσιάζει σήμερα σημαντικά στοιχεία από τη μεγάλη πορεία στις τρεις διοργανώσεις της UEFA, καθώς άρχισε από το Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε στο Γιουρόπα Λιγκ και κατέληξε στον νεοσύστατο θεσμό.

Οι Λαρνακείς του Χοσέ Λουίς Όλτρα έδωσαν 16 παιχνίδια εκτός συνόρων, κάτι που αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ κυπριακών ομάδων σε μια σεζόν, που κατείχε ο ΑΠΟΕΛ (2011-12, 2016-17). Κλειδί στην πορεία της ήταν η αξιοπρόσεκτη συνέπεια εκτός συνόρων. Μακριά από τη χώρα μας έδωσε οκτώ παιχνίδια και ηττήθηκε μόνο από τη Φενέρμπαχτσε και τη Γουέστ Χαμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, πρωτεύοντα ρόλο στην εξασφάλιση της προνομιούχας τρίτης θέση διαδραμάτισε το «διπλό» εις βάρος της Ντίναμο Κιέβου.

Όσο για τα ματς στην «Αρένα», αν την αξιοποιούσε λίγο καλύτερα ίσως και να μιλούσαμε για ακόμη σπουδαιότερα κατορθώματα. Όπως π.χ. ο αποκλεισμός από τη Μίντιλαντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, που ήρθε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Αν φυσικά δεν έχανε από Ρεν και Φενέρμπαχτσε στη Λάρνακα και πολύ περισσότερο αν τις νικούσε, θα διεκδικούσε ακόμη και πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μετά τους ομίλους. Αυτές οι δύο και η Γουέστ Χαμ ήταν οι τρεις ομάδες που πέρασαν νικηφόρα από το γήπεδο των κιτρινοπρασίνων.

Untitled

Πάμε τώρα και σε προσωπικό επίπεδο. Βάσει των 11 πρώτων ποδοσφαιριστών σε χρόνο συμμετοχής, προκύπτει και το ιδανικό σχήμα της τρέχουσας ευρωπαϊκής σεζόν για τους κιτρινοπράσινους: Τερματοφύλακας ο Πίριτς, αμυντικοί οι Ροσάλες-Τόμοβιτς-Μιλίτσεβιτς-Γκαρσία, μέσοι οι Λέντες-Σανχούρχο-Άλτμαν (επιτελικός), εξτρέμ οι Φαράζ-Γκιούρτσο και σέντερ φορ ο Λόπες.

Αυτοί σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσαν τους παίκτες-κλειδιά για τα διεθνή επιτεύγματα των Λαρνακέων. Τα ονόματα κάποιων εξ αυτών φιγουράρουν άλλωστε και στους άλλους δύο πίνακες, που αφορούν στα γκολ και τις ασίστ. Οι Γκιούρτσο (3), Άλτμαν (3), Λόπες (2) και Γκαρσια (2) συγκαταλέγονται στους πρώτους σκόρερ, ενώ οι Γκιούρτσο (2) και Φαράζ (2) βρίσκονται στους πρώτους «σερβιτόρους» παρέα όμως με τον Εγγλέζου. Σε αυτή την πορεία, η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε 18 τέρματα και δέχτηκε 20.

Untitled

Όσο για τον χρόνο συμμετοχής, έξι ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν τα χίλια λεπτά, οι Πίριτς 1.380, Μιλίτσεβιτς 1.380, Λέντες 1.329, Σανχούρχο 1.149, Ροσάλες 1.137 και Φαράζ 1.038, ενώ μόνο τρεις αγωνίστηκαν και στα 16 παιχνίδια, οι Λέντες, Φαράζ και Λόπες.

Untitled

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ