aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Η αποκαρδιωτική και το αρνητικό +/-

ΑΕΚ: Η αποκαρδιωτική και το αρνητικό +/-

Ισόπαλη χωρίς γκολ αναδείχθηκε η ΑΕΚ κόντρα στον Εθνικό στο Δασάκι, για τη 19η αγωνιστική. Για τέταρτο διαδοχικό ματς (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) οι κιτρινοπράσινοι έμειναν στην ισοπαλία, μένοντας στην τρίτη θέση, τους 31 βαθμούς και στο -4 από την κορυφή.

Αυτή ήταν η έβδομη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για τους Λαρνακείς (μαζί με την Πάφος FC περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα), και η τέταρτη στα επτά τελευταία ματς του δευτέρου γύρου, ενώ μετράνε δύο νίκες και μια ισοπαλία.

Οι εμφανίσεις και κυρίως η συγκομιδή της ομάδας της Λάρνακας, μέχρι σήμερα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, δεν θυμίζουν σε τίποτα την πορεία πρωταθλητισμού της στον πρώτο. Αποκαρδιωτική είναι παράλληλα η σύγκριση στη συγκομιδή βαθμών, στα συγκεκριμένα ματς. Συγκεκριμένα στα επτά πρώτα αυτά ματς του δεύτερου γύρου, ο απολογισμός είναι στο -7, σε σχέση με τα αντίστοιχα του πρώτου.

Η δυστοκία στην επίθεση είναι αυτή που «στοιχίζει» κυρίως στην ΑΕΚ, αν και κόντρα στον Εθνικό αντιμετώπισε και πρόβλημα στη δημιουργία. Το γεγονός αυτό «έθιξε» και ο προπονητής της ομάδας Νταβίδ Καταλά μετά το τέλος της αναμέτρησης, εκφράζοντας παράλληλα και την αισιοδοξία ότι οι παίκτες του θα αρχίσουν να σκοράρουν ξανά: «Έκατσαν πίσω και δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες. Δεν σκοράρουμε πολύ τώρα, όμως είμαι σίγουρος ότι θα ξαναρχίσουμε να σκοράρουμε και θα είμαστε πιο δυνατοί».

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα δικαιωθεί και υπάρξει βελτίωση ή αν το πρόβλημα της ΑΕΚ διογκωθεί στα επόμενα κρίσιμα ματς που ακολουθούν…

Ματς

Πρώτος Γύρος Δεύτερος Γύρος

+/- Βαθμών

ΑΕΚ – Δόξα

1-1 4-1 +2
ΑΕΚ – Ομόνοια 2-1 1-1

-2

ΑΕΚ – Πάφος FC

1-1 1-3 -1
AEK – Απόλλων 4-1 2-1

0*

ΑΕΚ – ΠΑΕΕΚ

3-0 2-2 -2
ΑΕΚ – Ανόρθωση 2-1 1-1

-2

ΑΕΚ – Εθνικός

1-0 0-0

-2

Συνολικό +/- βαθμών: -7 στον δεύτερο γύρο.

*Η ΑΕΚ μηδενίστηκε στον αγώνα με τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ