aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Η αισιοδοξία για τον… πιο ψηλό Λόπες

ΑΕΚ: Η αισιοδοξία για τον… πιο ψηλό Λόπες

Ο Ράφαελ Λόπες έγραψε με τον καλύτερο τρόπο τον επίλογο της παρουσίας της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, σκοράροντας ψες στο «Ροαζόν Παρκ» εις βάρος της Ρεν. Έτσι «ψήλωσε» πολύ στη συνείδηση των οπαδών της ομάδας του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν «μηχανή του γκολ» κατά την ποδοσφαιρική καριέρα του. Όταν αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ΑΕΚ, κοιτάζοντας τα στατιστικά του στις προηγούμενες ομάδες του, εύκολα έβγαζε κανείς το συμπέρασμα για τη λογική της επιλογής του: μια καλή λύση στην επίθεση, όχι όμως αυτός που θα σηκώσει το μεγαλύτερο κουπί στο σκοράρισμα.

Προς το παρόν δικαιώνει πέρα για πέρα τον Τσάβι Ρόκα, καθώς κάνει τη δουλειά του σε ικανοποιητικό βαθμό. Ο Πορτογάλος επιθετικός μετρά τέσσερα τέρματα με την κιτρινοπράσινη φανέλα, δύο στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη. Αριθμός που είναι κοντά σε αυτόν που τελείωνε συνήθως τις προηγούμενες σεζόν, με εξαίρεση τρεις: Κρακοβία/2020-21: 13, Πεναφιέλ/2013-14: 12, Βαρζίμ/2010-11: 11.

Όλες τις άλλες αγωνιστικές περιόδους της καριέρας του, 31χρονος επιθετικός είχε από μηδέν έως εφτά τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Βρισκόμαστε όμως ακόμα στον Νοέμβριο και έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερα γκολ, δικαιολογείται αισιοδοξία για να πλησιάσει τις καλύτερες επιδόσεις που σημείωσε κατά τις τρεις προαναφερθείσες σεζόν. Γιατί όχι και ακόμα καλύτερα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ