aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΕΚ: Γιατί απέκτησε τον Σιζόπουλο

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Σαν αστακός θα… κυκλοφορεί στο ερχόμενο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας η ΑΕΚ. Η πρωταθλήτρια Κύπρου, πέρα από τη διεθνή αγορά, απέκτησε και δύο διεθνείς Κύπριους, τους Σιζόπουλο και Κουμή.

Τον πρώτο δεν υπάρχει κανείς που να μην τον γνωρίζει στον καλαθοσφαιρικό μας χώρο, ενώ τον Κουμή θα τον… μάθουμε πιο καλά με την πάροδο του χρόνου, όντας ένα από τα μεγάλα κυπριακά ταλέντα.

Το «Goal» θα σταθεί στον Ανδρέα Σιζόπουλο (φωτό), ο οποίος πήρε την απόφαση να δεχθεί την πρόταση που του έκανε η ΑΕΚ. Αυτός θα είναι μόλις ο δεύτερος σταθμός στην εγχώρια καριέρα του μετά τον ΑΠΟΕΛ (αγωνίστηκε και στην Ελλάδα).

Ο Κύπριος άσος είναι πλέον στα 33 του χρόνια και φυσικά, η ΑΕΚ προσθέτει έναν ακόμη έμπειρο παίκτη στο ρόστερ της. Πέραν όμως τούτου, ο Σιζόπουλος είναι από τους παίκτες που δεν θα διστάσουν να… πάρουν την ομάδα πάνω τους, όταν αυτό θα κριθεί αναγκαίο. Γιατί αυτό είναι «συστατικό» του χαρακτήρα του.

Εκτός όμως τούτου, είναι παίκτης με εξαιρετικό πάτημα (ίσως το καλύτερο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από Κύπριο παίκτη), κάτι που τον βοηθά στην αλτικότητα και στη στιβαρή τοποθέτηση, που δυσκολεύει τον αντίπαλο να τον βγάλει από το λεγόμενο σκριν! Ξέχωρα όμως από όλα αυτά, έχει και πολύ καλό περιφερειακό σουτ και επομένως, πέραν των προαναφερθέντων, στην ΑΕΚ περιμένουν και κάποια… τριποντάκια από το νέο τους απόκτημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ