aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Για την κορυφή και το «μαξιλαράκι» 14 πόντων από την Ομόνοια!

ΑΕΚ: Για την κορυφή και το «μαξιλαράκι» 14 πόντων από την Ομόνοια!

Με οδηγό την αναμέτρηση του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ πάει σήμερα στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσει την Ομόνοια στο ΓΣΠ (18:00), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Νταβίδ Καταλά θέλει να δει τους παίκτες του να παρουσιάζουν πρόσωπο παρόμοιο με αυτό του αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής στην «Αρένα». Ματς στο οποίο οι κιτρινοπράσινοι έκαναν «σεφτέ» στις νίκες, αφού είχε προηγηθεί η ισοπαλία της πρεμιέρας κόντρα στη Δόξα, αλλά και γενικότερα είχαν άκρως θετική παρουσία.

Έκτοτε η πορεία της ομάδας της Λάρνακας ήταν εντυπωσιακή. Ακολούθησαν επτά ακόμα νίκες (οκτώ στο σύνολο), με τις τέσσερις εξ αυτών να είναι μακριά από το γήπεδό της. Η ΑΕΚ, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν στηρίζεται πλέον μόνο στην έδρα της. Με την ίδια ευκολία μπορεί να αντιμετωπίσει και να κάνει ζημιά στον οποιονδήποτε κληθεί να τη «φιλοξενήσει». Με τους τρεις βαθμούς της νίκης στις αποσκευές της έχει φύγει ήδη από το Τσίρειο δις (κόντρα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ) αλλά και από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», έδρες όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται.

Έχει καταφέρει να αποτινάξει από πάνω της ήδη την εκτός έδρας «φοβία» στα ντέρμπι, που τη χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα απέναντι στην Ομόνοια φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια.

Τα οφέλη σε περίπτωση που καταφέρουν τελικά οι παίκτες του Νταβίδ Καταλά να «αποδράσουν» με το διπλό από τη Λευκωσία θα είναι πολλά και σημαντικά. Αρχικά, θα προσθέσουν τρεις ιδιαίτερα σημαντικούς βαθμούς στο «σακούλι», που θα τους οδηγήσει στην κορυφή μετά την χθεσινή ήττα του Απόλλωνα. Παράλληλα θα τους δώσει ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πιο σημαντικό όμως θα είναι το γεγονός ότι θα αφήσουν στο -14 την Ομόνοια, μια εκ των βασικότερων διεκδικητριών του τίτλου. Αν και έχουμε διανύσει μόλις το 1/3 περίπου της σεζόν, και με τους πράσινους να έχουν δύο αγώνες λιγότερους, η διαφορά αυτή θα είναι ένα καλό «μαξιλαράκι» ενόψει της συνέχειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ