aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Φάρος το περσινό ντεμαράζ

ΑΕΚ: Φάρος το περσινό ντεμαράζ

Στόχος της ΑΕΚ είναι η ανατροπή δεδομένων από το πλην τέσσερα, που απέχει από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Το δευτεριάτικο μεταξύ τους ντέρμπι στη Λάρνακα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αρχή της αντεπίθεσης με φάρο της περασμένη σεζόν.

Ναι, το έχει κάνει ξανά να ανατρέψει ακριβώς την ίδια διαφορά από τον ίδιο ανταγωνιστή και μάλιστα ενώ απέμεναν λιγότερες αγωνιστικές σε σχέση με την τρέχουσα περίοδο (πέντε έναντι οκτώ). Συν ότι πλην των Λευκωσιατών είχαν να προσπεράσουν επίσης τον Άρη και την Ανόρθωση.

Με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, όμως, οι κιτρινοπράσινοι τερμάτισαν πάνω από τους γαλαζοκίτρινους με δύο πόντους διαφορά. Καπάρωσαν έτσι την (προνομιούχα περσινή) δεύτερη θέση, κάτι που τους έδωσε το δικαίωμα να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βεβαίως, φέτος είναι ακόμη πιο μεγάλο το έπαθλο που θέλουν, καθώς στόχος τους είναι μια θέση πιο πάνω για να πανηγυρίσουν τον πρώτο πρωταθληματικό τίτλο της ιστορίας τους. Δίχως να παραγνωρίζει κανείς βεβαίως πως στη μάχη του τίτλου βρίσκεται γερά και ο πολύ φορμαρισμένος Άρης, που ισοβαθμεί με τους Λαρνακείς.

Κόντρα στην ΑΕΚ, όμως, είναι και η προϊστορία, που τη θέλει κατά κανόνα να βλέπει τις πλάτες του ΑΠΟΕΛ με το τέλος κάθε ποδοσφαιρικού μαραθωνίου. Στα 27 πρωταθλήματα που συμμετείχαν μαζί στην Α’ κατηγορία, η ομάδα της πόλης του Ζήνωνα τερμάτισε μόνο τρεις φορές πιο ψηλά από την αντίστοιχη της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, ήταν τις σεζόν 1996-97 (4η – 5ος), 1997-98 (5η – 8ος) και 2020-21 (5η – 8ος). Λέτε να έχουμε τέταρτη φέτιος και να είναι και η φαρμακερή με την κατάκτηση του τίτλου; Θα το μάθουμε προσεχώς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ