aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Έξι ματς σε 26 μέρες, τα τρία με την ΠΑΕΕΚ

ΑΕΚ: Έξι ματς σε 26 μέρες, τα τρία με την ΠΑΕΕΚ

Στην ΑΕΚ, δεν διαφοροποιείται κάτι δραματικά από την αναβολή του προγραμματισμένου αυριανού αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο ορισμός του στις 9 Φεβρουαρίου (17:00), ήλθε απλά και μόνο να αφαιρέσει ένα ματς από το πρόγραμμα του τρέχοντος μήνα. Για να ακριβολογούμε, ελαφραίνει κάπως τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Λαρνακέων μέσα στον βαρυφορτωμένο Ιανουάριο.

Για να αντιληφθείτε την κατάσταση, από τον αγώνα με τον Απόλλωνα που είναι ορισμένος να γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο «Αρένα» (16η αγωνιστική) έως το επαναληπτικό παιχνίδι για τη β΄φάση στον θεσμό του Κυπέλλου με την ΠΑΕΕΚ στις 2 Φεβρουαρίου, η ομάδα του Νταβίδ Καταλά θα δώσει έξι διαδοχικά 90λεπτα. Χοντρικά-χοντρικά, δηλαδή, μία αναμέτρηση κάθε τέσσερις μέρες.

Ενδιάμεσα των αγώνων που προαναφέραμε, το αξιοσημείωτο είναι πως οι κιτρινοπράσινοι θα διασταυρώσουν άλλες δύο φορές τα ξίφη τους με την ομάδα της Κερύνειας. Μία φορά για το πρωτάθλημα στο πλαίσιο της 17ης στροφής στο Μακάρειο Στάδιο (14/1) και τέσσερα 24ωρα αργότερα, θα προσπαθήσουν να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου (18/1).

Ακολούθως, οι Λαρνακείς θα δώσουν σημαντικό από κάθε άποψη ντέρμπι. Στις 24 Ιανουαρίου θα φιλοξενήσουν την Ανόρθωση, με την αξία μία ενδεχόμενης επιτυχίας να έχει διπλή σημασία. Όπως είχε για παράδειγμα και αυτή που σημείωσαν στον α΄γύρο μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 2-1. Πριν καλά-καλά προλάβουν να ηρεμήσουν οι ποδοσφαιριστές και να πάρουν τις απαιτούμενες ανάσες, θα μπουν στο λεωφορείο με τελικό προορισμό την Άχνα (29/1), αντιμετωπίζοντας τον τοπικό Εθνικό. Ομάδα που τους έκανε τον βίο-αβίωτο τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι να κάμψουν την αντίστασή της (1-0).

Οι προπονήσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι διεξάγονται σε κανονικό ρυθμό. Οι έξι ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό είναι σε περιορισμό, την ίδια ώρα που στην ΑΕΚ ενημερώνουν ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ