aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Ευρωπαϊκό δεκάρι

ΑΕΚ: Ευρωπαϊκό δεκάρι

Αποφασισμένη να ορίσει τη δική της τύχη πήγε προχθές στη Λευκωσία η ΑΕΚ. Οι κιτρινοπράσινοι έκαναν το καθήκον τους, επικράτησαν της Ομόνοιας με 2-0 για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Έκλεισαν έτσι με θετικό πρόσημο μια σεζόν που δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν στο πρωτάθλημα.

«Η πορεία μας στα πλέι οφ δεν ήταν ανάλογη για το τι δώσαμε πριν. Κάναμε απολογισμό και ψάξαμε τα αίτια. Ο πρώτος στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Για το ότι δεν καταφέραμε να μείνουμε στην διεκδίκηση είναι αρκετοί οι λόγοι. Είναι η συσσωρευμένη κούραση από τα επιπρόσθετα παιχνίδια που δώσαμε.
Είναι τα προβλήματα τραυματισμών. Χάσαμε για αρκετό καιρό παίκτες. Όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής, ακόμη και η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη δεν μας βγήκε. Είναι όλα αυτά. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν είναι ένας ο λόγος για να έχεις αρνητικό σερί και αγωνιστική πτώση», δήλωσε ο Κυριάκος Δημητρίου, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς.

Η συμμετοχή της ΑΕΚ σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα είναι η δέκατη στην ιστορία της, από τη σεζόν 1996-97 όταν και αγωνίστηκε στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Το ευρωπαϊκό ταξίδι των κιτρινοπράσινων θα ξεκινήσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ στις 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση από την οποία θα μάθουν τον αντίπαλο τους. Έναν περίπου μήνα αργότερα (27/7) θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες και στις 3 Αυγούστου οι επαναληπτικοί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ