aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Εύλογο ερώτημα την υστάτη

ΑΕΚ: Εύλογο ερώτημα την υστάτη

Η ΑΕΚ κρατά μεν την τύχη στα χέρια της αναφορικά με το τελευταίο εισιτήριο του Κόνφερενς Λιγκ, η πορεία της δε κάθε άλλο παρά δικαιολογεί σιγουριά στο κυριακάτικο ματς με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Άλλωστε διανύει σχεδόν ένα τετράμηνο γεμάτο από αποτυχημένες προσπάθειες της, να κάνει το αποφασιστικό βήμα για επίτευξη των στόχων της.

Σε αριθμούς, 13 ματς πρωταθλήματος με μόλις δύο νίκες. Ανάμεσά τους και ταπεινωτικές ήττες με τεσσάρες (Άρης 0-4, Πάφος FC 0-4). Αποτέλεσμα ήταν να πέσει από την κορυφή αρχικά, στη συνέχεια να χάσει τον τίτλο και πλέον, να διεκδικεί το εισιτήριο του Κόνφερενς Λιγκ στην τελευταία αγωνιστική.

Οι οπαδοί της κάθε εβδομάδα άκουγαν και διάβαζαν υποσχέσεις για ανάκαμψη, αλλά πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, η απόδοση της ομάδας του ήταν απογοητευτική. Συν ότι στις τελευταίες έξι εξόδους από το ΑΕΚ Αρένα, μετρά ισάριθμες ήττες. Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται λοιπόν, είναι αν έστω και την υστάτη θα επιστρέψει σε εμφανίσεις προ Φεβρουαρίου για να αυξήσει τις πιθανότητές της για νίκη-σωτηρία της σεζόν.

Διαφορετικά, οι Λαρνακείς θα είναι υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με το αποτέλεσμα του «Στέλιος Κυριακίδης». Σε περίπτωση που η ΑΕΚ εξασφαλίσει τουλάχιστον έναν βαθμό θα πάει στους 64 και θα εύχεται να μη νικήσει ο Απόλλων (62) την Πάφος FC (60). Όσο για το ενδεχόμενο ήττας από την Ομόνοια, θα είναι καταδικαστικό καθώς οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι θα την αφήσει εκτός Ευρώπης: Ο Απόλλων θα την προσπεράσει κατά δύο βαθμούς αν νικήσει, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπερέχει στην ισοβαθμία λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων. Από την πλευρά της, με τρίποντο η Πάφος FC θα την πιάσει στη βαθμολογία και επίσης υπερέχει στην ισοβαθμία.

Από εκεί και πέρα, ο Όλτρα περιμένει τα νεότερα για τον Λέντες, ο οποίος αποκόμισε πρόβλημα στην προπόνηση και η συμμετοχή του στο ματς με την Ομόνοια είναι αμφίβολη. Αντιθέτως, ο Φαράζ αύξησε τον ρυθμό εκγύμνασης και έχει πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ