aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ - Εθνικός: Με... τακουνιές κυνηγά το ευρωπαϊκό εισιτήριο (vids)

ΑΕΚ – Εθνικός: Με… τακουνιές κυνηγά το ευρωπαϊκό εισιτήριο (vids)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Με… τακουνάκια των Τολμές και Τρισκόφσκι, που σκόραρε και μοίρασε ασίστ, αντίστοιχα, η ΑΕΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-1, νίκησε τον Εθνικό Άχνας στην «Αρένα». Οι κιτρινοπράσινοι δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα από το 72′ και έπειτα, όταν ο Μοϊσόφ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, και μέχρι το 84′ που ο Ναράνχο έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ΑΕΚ.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, μετά τις απώλειες στα ντέρμπι με Ανόρθωση και Απόλλωνα, πήρε το τρίποντο και ανέβηκε 41 βαθμούς και στο -4 από την 4η Ανόρθωση που αγωνίζεται αύριο.

Τέλος στο αήττητο σερί του Εθνικού Άχνας μετά από τέσσερις. Η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους γνώρισε την 13η ήττα της στο πρωτάθλημα και έμεινε στους 22 βαθμούς και την προτελευταία θέση.

Το ματς

Τη συντριπτική κατοχή της μπάλας κατείχε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ, χωρίς ωστόσο να φτάνουν με ευκολία στα καρέ του Εθνικού. Στο 19’ ο Τρισκόφσκι με ωραίο γκολ, μετά από γύρισμα του Γκονζάλεθ και σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Μπογκατίνοφ και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Πολύ γρήγορα όμως, μόλις τέσσερα λεπτά μετά, η προσφυγική ομάδα είχε απάντηση. Στο 23’ μετά από ωραία σέντρα του Ζάκπα, ο Μ.Ηλία κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των κιτρινοπράσινων και από κοντά, σημάδεψε τα αντίπαλα δίκτυα με το κεφάλι. Στο υπόλοιπο πρώτο μέρος, οι Λαρνακείς είχαν ξανά στην κατοχή τους την μπάλα, δεν κατάφερναν όμως να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Το πανέμορφο γκολ του Τολμές με τακουνάκι, νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους. Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έλεγχαν απόλυτα το ματς, χωρίς δυσκολίες, μέχρι το 72ο λεπτό. Σε εκείνο το λεπτό ο Μοϊσόφ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε λιγότερο από δέκα λεπτά μετά την πρώτη. Σε δυνατό μαρκάρισμα του στον Χριστοφή, ο Χριστοδούλου δεν του χαρίστηκε και τον έστειλε στα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο Εθνικός έκτοτε ανέβηκε και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Οι αλλαγές του Η.Χαραλάμπους τον έκαναν ακόμα πιο επιθετικό, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις. Αντίθετα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε το γκολ. Στο 84΄ σε αντεπίθεση των γηπεδούχων και μετά από τραγικό λάθος του Μπογκατίνοφ, ο Τρισκόφσκι το εκμεταλλεύτηκε, έδωσε με υπέροχο τακουνάκι στον Ναράνχο, που από πολύ κοντά και χωρίς τερματοφύλακα δεν γινόταν να αστοχήσει. Ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Σκοπιανού για τρίτη φορά και τελείωσε το παιχνίδι.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή):  Μολ, Αντωνιάδης (46 Ταντί), Μοϊσόφ, Τρουγιόλς, Ιωάννου (46′ Γκαρσία), Γκονζάλεθ, Σπόλιαριτς (46′ Σούτερντεν), Ναούμ, Ακοράν (79′ Ναράνχο), Τρισκόφσκι, Τολμές (74′ Σπιρόφσκι).

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους):  Μπογκαντίνοφ, Γκόρουπετς, Ντεϊβίσον, Σάβιτς, Μιγκελίτο, Χριστοφή, Παπαγεωργίου (53′ Ουαλί), Χουντόμπιακ, Ζάκπα, Ντόλεζαλ (67′ Κονέ), Μ.Ηλία (67′ Κοστόφσκι).

Σκόρερ: Τρισκόφσκι 19′, Τολμές 51′, 84′ Ναράνχο / Μ.Ηλία 23′

Κίτρινες: Ακοράν, Μοϊσόφ / –

Αποβολές: Μοϊσόφ 72′ / –

Στάδιο: «ΑΕΚ ARENA».

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

4ος: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5′ Πρώτο σουτ στο παιχνίδι, από τον Τρισκόφσκι που έκανε το κοντρόλ στην περιοχή και σούταρε, η μπάλα έφυγε έξω.

14′ Σουτ του Γκόρουπετς, αδύνατο, εύκολα ο Μολ.

17′ Μακρινό συρτό σουτ του Ναούμ, μάζεψε ο Μπογκατίνοφ.

19′ ΓΚΟΛ Με τον Τρισκόφσκι η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ. Μετά από γύρισμα του Γκονζάλεθ, από το ύψος της περιοχής ο Σκοπιάνος έκανε το σουτ στη κίνηση και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.


23′ ΓΚΟΛ Με κεφαλιά του Μ.Ηλία ο Εθνικός φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Ωραία σέντρα του Ζάκπα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, από κοντά τελείωσε ιδανικά τη φάση με το κεφάλι ο Κύπριος διεθνής.


31′ Κίτρινη κάρτα στον Ακοράν, για φάουλ στον Ντόλεζαλ.

40′ Έχει την κατοχή της μπάλας η ΑΕΚ, δεν μπορεί να απειλήσει όμως.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Τριπλή αλλαγή για την ΑΕΚ, Γκαρσία, Ταντί και Σούτερντεν στις θέσεις των Ιωάννου, Αντωνιάδη και Σπόλιαριτς.

51′ ΓΚΟΛ Υπέροχο γκολ του Τολμές, βάζει ξανά μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ. Ο Ακοράν έκανε το γύρισμα, κόντραρε η μπάλα και κατέληξε στον Γάλλο επιθετικό, που με πανέμορφο τακουνάκι βρήκε δίχτυα.


53′ Αλλαγή για τον Εθνικό, Παπαγεωργίου εκτός, εντός γηπέδου ο Ουαλί.

56′ Σουτ του Ακοράν από πλάγια θέση εντός περιοχής, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων η μπάλα.

63′ Κίτρινη κάρτα στον Μοϊσόφ.

67′ Διπλή αλλαγή για τον Εθνικό, Κονέ και Κοστόφσκι στις θέσεις των Μ.Ηλία και Ντόλεζαλ.

72′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μοϊσόφ, για δυνατό φάουλ στον Χριστοφή, αποβάλλεται. Με δέκα παίκτες συνεχίζει η ΑΕΚ.

74′ Σπιρόφσκι περνά στη θέση του σκόρερ Τολμές. Πάει στο κέντρο της άμυνας ο Τρουγιόλς για να καλύψει το κενό που άφησε ο Μοϊσόφ. Αμυντικός μέσος ο Σπιρόφσκι.

79′ Ναράνχο μέσα, εκτός ο Ακοράν.

80′ Νέα διπλή αλλαγή για τον Εθνικό, Χαραλάμπους και Κυπριανού εντός γηπέδου, βγαίνουν οι Γκόρουπετς και Σάβιτς.

82′ Προσπαθούν οι φιλοξενούμενοι να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα.

84′ ΓΚΟΛ Με τον Ναράνχο η ΑΕΚ παίρνει προβάδισμα δύο γκολ. Λάθος του Μπογκατίνοφ, χάνει τη μπάλα, ο Τρισκόφσκι με τακουνάκι γυρίζει στον Ναράνχο. Από κοντά και χωρίς τερματοφύλακα ο Ισπανός είχε πολύ εύκολο έργο.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ