aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Επόμενη στάση Λονδίνο και «στα όνειρα δεν υπάρχουν φραγμοί»

ΑΕΚ: Επόμενη στάση Λονδίνο και «στα όνειρα δεν υπάρχουν φραγμοί»

Το ιστορικό ευρωπαϊκό οδοιπορικό της ΑΕΚ που άρχισε στις 19 Ιουλίου του 2022 από το Χέρνινγκ της Δανίας κόντρα στη Μίντιλαντ (1-1), για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται επτά μήνες μετά. Το κιτρινοπράσινο τρένο έκανε ενδιάμεσες στάσεις σε Βελιγράδι, Κρακοβία, Ρεν, Κωνσταντινούπολη, Κόσιτσε (δις) και ουδείς γνωρίζει μέχρι πού είναι ικανό να φτάσει. «Στα όνειρα άλλωστε, δεν υπάρχουν φραγμοί», όπως έχουν επαναλάβει πολλάκις τη φετινή σεζόν οι άνθρωποι της ομάδας.

Επόμενος προορισμός, το Λονδίνο, αφού η χθεσινή κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας έφερε τη Γουέστ Χαμ στον δρόμο των κιτρινοπράσινων για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Και μπορεί το εμπόδιο των «σφυριών» να είναι εξαιρετικά υψηλό, αφού πρόκειται για ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο ο Χοσέ Λουίς Όλτρα και οι παίκτες δεν έχουν καμία διάθεση να παραδοθούν αμαχητί. Ο πρώτος αγώνας για τους «16» της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ είναι ορισμένος για τις 9 Μαρτίου στην «Αρένα» και ο επαναληπτικός στις 16 του ίδιου μήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της αγγλικής πρωτεύουσας.

Πέραν του αγωνιστικού, η ΑΕΚ έχει τεράστιο οικονομικό όφελος από τη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία. Συνολικά, τα μέχρι στιγμής εξασφαλισμένα έσοδα από τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ ανέρχονται στα  €5,754.000. Η πρόκριση επί της Ντνίπρο και η συμμετοχή στους «16» της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ αποφέρει έσοδα  €600.000. Υπενθυμίζουμε πως η ομάδα της Λάρνακας έχει ήδη καρπωθεί το ποσό των €3.630.000 για τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η βαθμολογική συγκομιδή της ΑΕΚ στους ομίλους ανήλθε στις €840.000, ενώ η ΟΥΕΦΑ ανταμείβει με €300.000 τις ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ για διεκδίκηση της πρόκρισης στους «16». Άλλες €132.000 θα μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό των κιτρινοπράσινων για το μπόνους δεκαετίας, ανάλογα με την πορεία κάθε ομάδες που έλαβε μέρος στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σε περίπτωση μάλιστα, πρόκρισης επί της Γουέστ Χαμ, οι Λαρνακείς θα δουν ακόμα ένα εκατομμύριο ευρώ να προστίθεται στον λογαριασμό τους, ως μπόνους συμμετοχής στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε χθες αργά το απόγευμα στην Κύπρο από τη Σλοβακία και από σήμερα η προσοχή στρέφεται εξ ολοκλήρου στο ντέρμπι της Καθαράς Δευτεράς (27/2) με αντίπαλο τον Απόλλωνα, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ