aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Επιτεύγματα που προκαλούν «ίλιγγο», πάει για ισχυροποίηση των ρεκόρ του!

ΑΕΚ: Επιτεύγματα που προκαλούν «ίλιγγο», πάει για ισχυροποίηση των ρεκόρ του!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ)

Μαζεμένα τα φύλαγε τα τέρματά του ο Ιβάν Τριτσκόφσκι στη φετινή σεζόν. Σε τρεις αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ (δύο με την Πετροκούμπ και έναν με τη Λέφσκι Σόφιας), δεν κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο, στον επαναληπτικό με την Λέφσκι στη Βουλγαρία και στο εμφαντικό 4-0 με το οποίο η ΑΕΚ συνέτριψε την αντίπαλό της, σημείωσε και τα τέσσερα, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ ξανά στην καριέρα του.

Η επίδοσή του στο ματς και το «καρέ» τερμάτων, φανερώνουν την δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρίσκεται και φέτος ο Σκοπιανός επιθετικός. Παρόλο που δεν σκόραρε στα τρία προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια, κοιτάζοντας την απόδοσή του έβγαινε το συμπέρασμα ότι κάποια στιγμή θα πάρει φόρα. Και πήρε… Αν συνεχίσει έτσι, η προσφορά του θα είναι ακόμα πιο πολύτιμη στην τρέχουσα σεζόν και η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, ακόμη πιο ισχυρή.

Διαβάστε επίσης: Έβαλε κεφάλι στα κυπριακά χατ – τρικ στην Ευρώπη και ξεπέρασε την Ομόνοια

Ο Τριτσκόφσκι, χρειάζεται μόλις ένα γκολ για να πιάσει «εικοσάρι» στην Ευρώπη και άλλα 14 τέρματα για να φθάσει τα εκατό με τη φανέλα της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις. Για να είμαστε πιο σαφείς, ο Σκοπιανός επιθετικός, από τον Ιανουάριο του 2016 που αγωνίζεται στην ομάδα της Λάρνακας, κατάφερε σε 138 συμμετοχές, να στείλει την μπάλα στα δίκτυα 76 φορές. Σε εγχώριες διοργανώσεις και Γιουρόπα Λιγκ. Όσον αφορά στα γκολ του με όλες τις κυπριακές ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, με τα τέσσερα απέναντι στη Λέφσκι ξεπέρασε τα 100 και μετράει πλέον 103. Πέτυχε 8 με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, 19 με τον ΑΠΟΕΛ και 76 με την ΑΕΚ. 72 στο πρωτάθλημα, 21 στην Ευρώπη και 10 στο Κύπελλο.

Παράλληλα μεγαλώνει και ισχυροποιεί το ρεκόρ που κατέχει ως κορυφαίος σκόρερ όλων εποχών όσων αφορά στα τέρματα παικτών κυπριακών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού όπως προαναφέραμε, πέτυχε 19 (δεύτερος ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς με 12). Επίσης, ως δεινός γκολτζής που είναι, κυνηγάει άλλη μια σπουδαία ατομική επίδοση, αφού χρειάζεται άλλα τέσσερα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ τερμάτων του στην Ευρώπη (οκτώ στην περσινή σεζόν) και πέντε για να το ξεπεράσει. Για να γίνει αυτό ωστόσο, χρειάζεται να σκοράρει και απέναντι στη Γάνδη στον γ’ προκριματικό γύρο με παρόμοια συχνότητα, ή να προκριθεί η ΑΕΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ από πόδια άλλων παικτών (αφού όλοι εύχονται να συμβεί αυτό χωρίς να δίνεται σημασία ποιοι θα είναι οι σκόρερ) και να ελπίζει πως θα τα καταφέρει παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Στις 7 από τις 11 προκρίσεις έβαλε τη… σκοραρίσια «υπογραφή» του

Ο «Ιβάν ο τρομερός», λοιπόν  έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο επιβλητικό πέρασμα της ΑΕΚ από τη Σόφια (4-0). Μαζί με αυτό, καταγράφεται άλλο ένα σπουδαίο επίτευγμα. Υπάρχει κανείς που κουράστηκε να διαβάζει για τα κατορθώματά του Τριτσκόφσκι; Μπαα…

Με τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής κυπριακής ομάδας που πετυχαίνει «καρέ» στην Ευρώπη. Είχε προηγηθεί μόνο ο αρχισκόρερ του κυπριακού ποδοσφαίρου, Σωτήρης Καϊάφας, το 1979. Κόντρα στη Ρέντ Μπόις Λουξεμβούργου όταν η Ομόνοια επιβλήθηκε με 6-1, ο Καϊάφας είχε πετύχει τα τέσσερα τέρματα των πρασίνων. Τα άλλα δύο σημείωσαν οι Ανδρέας Κανάρης και Φίλιππος Δημητρίου. Ο Τριτσκόφσκι, επίσης, περνά στην ιστορία ως ο ποδοσφαιριστής κυπριακής ομάδας που πέτυχε δύο φορές χατ-τρικ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το πρώτο του, σημειώθηκε πέρυσι, στην «πεντάρα» της ΑΕΚ επί της Στουρμ Γκρατς στον επαναληπτικό στην Αρένα. Πέραν από τα τρία τέρματα του Σκοπιανού, είχαν σκοράρει επίσης οι Λαρένα και Τολμές.

Διαβάστε επίσης: Έγινε στη Σόφια… Τρισκό-πάρτι!

Θέλετε να μάθετε ακόμα κάτι; Σε ένδεκα συνολικά προκρίσεις που κατέγραψε η ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ από τότε που έχει τον Τριτσκόφσκι στο ρόστερ της, από τον α’ προκριματικό μέχρι τα πλέι οφ, στις εφτά ο 32χρονος στράικερ έβαλε την… σκοραρίσια «υπογραφή» του. Και παράλληλα, από τα… πόδια του η ΑΕΚ μετράει οικονομικό όφελος που ξεπερνάει αρκετά το 1.000.000 ευρώ.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, για να καταλήγουμε, δεν θα μπορούσε να το πει καλύτερα μιλώντας για τον Τριτσκόφσκι μετά το τέλος του επαναληπτικού με τη Λέφσκι. Τόνισε μεν ότι για να συμβαίνει αυτό με τον Σκοπιανό επιθετικό, σημαίνει πως γίνεται σωστή δουλειά σε όλους τους τομείς στο γήπεδο, υποστήριξες πως δεν του αρέσει να αναφέρεται προσωπικά στους παίκτες, αλλά μία από τις ατάκες του περιείχε όλη την ουσία. «Οι μεγάλες ομάδες έχουν παίκτες-σταρ και βασίζονται σε αυτούς. Η ΑΕΚ έχει τον Τριτσκόφσκι», είπε χαρακτηριστικά ο Βάσκος. Ο Τριτσκόφσκι πετυχαίνει το ένα επίτευγμα μετά το άλλο από τότε που αγωνίζεται στην ΑΕΚ, και με τα τέρματά του, παράλληλα μοιράζει… ασπιρίνες στους αντιπάλους και καταγράφει επιδόσεις που επιφέρουν «ιλίγγους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ