aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Επίτευγμα πενταετίας!

ΑΕΚ: Επίτευγμα πενταετίας!

«Διπλό» διαπιστευτήρια δυναμικής τίτλου από την ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η ομάδα της Λάρνακας έσπασε το μέχρι χθες εντός έδρας αήττητο της Ανόρθωσης, παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος και πανηγύρισε την τρίτη επιτυχία της σε ντέρμπι σε ισάριθμα παιχνίδια. Θυμίζουμε πως προηγήθηκαν οι επιτυχίες επί της Ομόνοιας (2-1) στην «Αρένα» και Απόλλωνα στο Τσίρειο (4-1).

Oι Λαρνακείς έφθασαν τις τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες στο πρωτάθλημα, καθώς κέρδισαν κατά σειρά Ολυμπιακό, Απόλλωνα, ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση, όμως «τρέχουν» ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων αφού προηγήθηκε η νίκη επί της Αλκής Ορόκλινη (0-4) για το Κύπελλο.

Για να εντοπίσουμε πέντε σερί νίκες της ΑΕΚ θα πρέπει να πάμε πέντε χρόνια πριν και συγκεκριμένα την περίοδο 10 Σεπτεμβρίου 2016 – 26 Οκτωβρίου 2016. Οι κιτρινοπράσινοι εκείνο το διάστημα πέτυχαν εννέα συνεχόμενες νίκες, οκτώ για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο. Κέρδισαν Καρμιώτισσα (3-0), Δόξα (2-0), Απόλλωνα (1-0), Εθνικό Άχνας (3-0), Ανόρθωση (4-1), Νέα Σαλαμίνα (1-0), Άρη (4-0), ΑΕΖ (5-2) και Ομόνοια Αραδίππου (3-0 για το κύπελλο).

Το «τρελό» σερί της ΑΕΚ σταμάτησε τότε στο ισόπαλο 1-1 με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι αναδείχθηκαν στο τέλος της σεζόν πρωταθλητές με 62 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τους Λαρνακείς που ήταν δεύτεροι στο καλύτερο πλασάρισμα της ιστορίας τους στο βαθμολογικό πίνακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ