aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Επίτευγμα μαγκιάς!

ΑΕΚ: Επίτευγμα μαγκιάς!

Η ΑΕΚ είναι η τρίτη κυπριακή ομάδα που θα αγωνίζεται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με σπουδαία ισοπαλία 2-2 στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτίζαν εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ντίπρο, αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος στη μονομαχία με τους Ουκρανούς, έχει σίγουρους τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ! Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Λάρνακας, η οποία εκτός έδρας κατέθεσε μαγκιά και αρετές. Χαροποίησε αφάνταστα τους οπαδούς της στο γήπεδο, αλλά και αυτούς που πανηγύρισαν χθες βράδυ έξαλλα στην πόλη του Ζήνωνα. Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά είχε την απάντηση με τους Γκιούρσκο και Φαράζ.

Οι Λαρνακείς κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Και θα ‘λεγε κανείς ότι αισθάνονταν αδικημένοι στο πρώτο ημίχρονο όταν βρέθηκαν να χάνουν με 1-0. Ήταν ένα γκολ που θα μπορούσε να αποφευχθεί, ενώ σημειώθηκε στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία των Σέρβων. Ήταν στο 24’ όταν η μπάλα χάθηκε στο χώρο του κέντρου και ο Γκόμες έφυγε μόνος και πλάσαρε εύστοχα τον Πίριτς. Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο έλειπαν οι μεγάλες φάσεις και το ματς ήταν ο ορισμός του ισοζυγισμένου.

Ήταν πολύ καλύτερο στην επανάληψη, ιδιαίτερα στο ξεκίνημά της όταν η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα κατέθεσε αρετές στο «Παρτιζάνα». Στο 48’ ο Φαράζ δεν έπιασε καλά το σουτ και χάθηκε η καλή προϋπόθεση για την ισοφάριση, η οποία ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Με τη σφραγίδα του Γκιούρσκο. Ο Ούγγρος έκανε τη διείσδυσή του από αριστερά, έκανε συρτή μπαλιά στην περιοχή, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού της Παρτίζαν και κατέληξε στα δίχτυα. Παρά το γεγονός ότι η Παρτίζαν πήρε και πάλι το προβάδισμα στο 54’ με κεφαλιά του Γκόμες, η ΑΕΚ είχε ως απάντηση την έμπνευση και τη δεξιοτεχνία του Φαράζ. Στο 57’ με ένα εντυπωσιακό σλάλομ, πέρασε όσους Σέρβους βρήκε μπροστά του, έκανε «δαντελένιες» ντρίμπλες και με ένα απίστευτο πλασέ με το αριστερό πόδι άφησε στήλη άλατος τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Το 2-2 ήταν σκορ πρόκρισης για τους κιτρινοπράσινους, οι οποίοι είχαν και την ικανότητα και τις ψυχικές δυνάμεις να το διατηρήσουν. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία και για το «διπλό» όταν στο 63′ ο Άλτμαν από πλάγια θέση έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Ήταν απόλυτα φυσιολογικό οι γηπεδούχοι να τα παίξουν όλα για όλα για να πάρουν το προβάδισμα και το δικαίωμα της παράτασης, αλλά δεν τα κατάφεραν. Είχαν δοκάρι στο 76’ σε σουτ του Μένιγνκ, ενώ στο 87’ ο Πίριτς είχε «όχι» σε σουτ του Λέτοβατς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ